Obavijesti

Sport

Komentari 47

Jelavić potpisao za Everton na 4.5 godine i 10 milijuna eura!

Jelavić potpisao za Everton na 4.5 godine i 10 milijuna eura!
1

Hrvatski reprezentativac sve je dogovorio s Evertonom, a potpisao je odmah nakon liječničkog pregleda. Klub iz Liverpoola bio je nakonkretniji ponudivši 10 milijuna €

VIDEO

Nikica Jelavić potpisao je za Everton! Nakon što je prošao liječnički pregled, stavio je potpis na ugovor posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka. Glasgow Rangersi su prihvatili ponudu Evertona, a Jelavić je potpisao na četiri i pol godine. Potvrdio je to i sam Everton na svojim internetskim stranicama. 

Prema pisanju ESPN-a transfer je vrijedan 10 milijuna eura. Upravo je ta cifra bila minimum za odštetu koju je stavio predsjednik Glasgow Rangersa Craig White.

Kao u slučaju Vedrana Ćorluke u ponedjeljak kad je potpisao za Bayer, Everton nije dosad pokazivao značajan interes za Jelavića. Doduše, menadžer David Moyes ga je pratio kad je u kolovozu 2010. napustio bečki Rapid i otišao na Ibrox.

Klub iz Liverpoola dočekao je svoju priliku kad je iz utrke otpao West Ham, a zanimanje za Nikicu pokazali su i Leicester City, QPR i Liverpool. Posljednjih godina Everton nije previše trošio, no Moyes je sada namaknuo milijune prodajom Dinjara Biljaltedinova u Spartak iz Moskve za 6,5 milijuna eura.

U godinu i pol koliko ostavio je duboki trag u Rangersima zabivši 36 golova u 55 utakmica. 

U klubu s Goodison Parka od 1997. do 2000. igrao je Slaven Bilić. Hrvatski izbornik ostavio je velik trag u Evertonu.

- Zvalo me mnogo ljudi iz Engleske, svima sam rekao isto, Everton je pogodio s dovođenjem Jelavića. To je pravi klub za njega - kazao nam je jučer Bilić i dodao:

- Sad će Nikica još jednom dokazati klasu u jakoj ligi.

'Uzbuđen sam'

 Ovo je novi klub, jednostavno sam uzbuđen. Mislim da je ovo najbolja liga na svijetu i želim se okušati ovdje. Naravno da će biti teže, ali spreman sam za izazov – rekao je Jelavić za Sky Sports.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade