Obavijesti

Sport

Komentari 28

Niko i Čarli upitni za dodatne: Čini se da je Niki puknuo mišić

Niko i Čarli upitni za dodatne: Čini se da je Niki puknuo mišić
1

Kalinić bi po svemu trebao biti potpuno fit, no kod Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke situacija je ipak nešto kompliciranija, rekao je liječnik reprezentacije Jurica Rakić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak će saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali i u kakvom su stanju ozlijeđeni igrači nakon utakmica s Grčkom i Latvijom.

- Nikola Kalinić je obavio sve potrebne preglede i kod njega se radi o jačoj distorziji gležnja, koja zahtjeva mirovanje. Prvih sedam dana terapiju će odraditi u Splitu, nakon čega će se vratiti u svoj klub - otkriva nam liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić i dodaje kako su ozljede Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke za sada u fazi postavljanja dijagnoze.

- Kod Kranjčara je najvjerojatnije u pitanju djelomična ruptura mišića, a kod Ćorluke njegova stara boljka, upala Ahilovih tetiva. No i u jednom i u drugom slučaju moramo čekati detaljne nalaze.

Nije nemoguće da se do početka studenoga Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka ipak ne oporave, kaže liječnik reprezentacije

Rakić se nije usudio prognozirati hoće li ozlijeđena trojka biti spremna za dodatne kvalifikacije za Euro, koje se igraju 11/12. i 15. studenoga.

- Kalinić bi po svemu trebao biti potpuno fit, no kod Kranjčara i Ćorluke situacija je nešto kompliciranija. Recimo da bi mogli biti na raspolaganju izborniku, no nije nemoguće da se do početka studenoga ipak ne oporave. Više ćemo znati kroz koji dan - zaključuje Rakić.

Sam Niko Kranjčar nije optimističan uoči detaljnog pregleda ozlijeđene noge. Prema njegovim crnim prognozama čini se kako bi mogao propustiti dodatne kvalifikacije.

- Osjećam da je mišić puknuo. Liječnici Tottenhama će u četvrtak napraviti detaljne preglede, ali, prema ovim prvim mojim osjećajima, čini mi se da neću biti spreman za dodatne kvalifikacije - zaključio je pesimistično Kranjčar.

O prisilnim izmjenama Ćorluke i Kranjčara i njihovoj eventualnoj dužoj pauzi govorio je i izbornik Bilić.

Ako je Niki puknuo mišić, onda teško da će biti spreman za dodatne kvalifikacije, kaže Bilić o Nikinoj ozljedi

- Ćorluka ima problema s tetivama. Zahvaljujem mu što trpi bolove da bi igrao za reprezentaciju. To je dokaz da igrači žele igrati za reprezentaciju. Sve ćemo poduzeti da se to sanira. Nadam se da će biti spreman i zdrav za dodatne kvalifikacije - izvijestio je i izbornik o Čarlijevim sada već standardnim problemima. 

Ćorluka je u Rijeci iz igre izašao u 34. minuti, a zamijenio ga je Domagoj Vida. Za mjesec dana u punom pogonu mogao bi biti i Vrsaljko, a tog desnog beka odlično može odigrati i kapetan Darijo Srna. No većih problema u ovom trenutku ipak ima Niko.

- Kod Kranjčara je situacija nova, svježa. Po njegovom prvom dojmu radi se o puknuću prednje lože. Ako se o tome radi, onda je jako upitan nastup u doigravanju, ali treba pričekati nalaz liječnika. Druge kandidate ćemo pratiti. Imamo igrača u napadu, neke istinske veličine ostale su bez poziva. Ma, mi ćemo spremni dočekati doigravanje - osvrnuo se Bilić na novu ozljedu najboljeg hrvatskog strijelca u ovim kvalifikacijama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...