Obavijesti

Sport

Komentari 18

Nikola je sad moćan kao što je nekad moćna bila Blanka Vlašić

Nikola je sad moćan kao što je nekad moćna bila Blanka Vlašić
2

Ono što je godinama osvajajući medalje Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima u skoku u vis bila Blanka Vlašić, sad polako postaje Nikola. Briljira u dresu Hrvatske i u dresu CSKA

VIDEO

Otac Joško i majka Venera odgojili su prave šampione. Ono što je godinama osvajajući medalje Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima u skoku u vis bila Blanka Vlašić, sad polako postaje Nikola.

Naravno, trebat će se još Nikola itekako potruditi da dosegne zvijezde kao sestra Blanka, ali nema sumnje kako je na pravom putu. Potvrdio je klasu u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, kad je bilo najpotrebnije.

Pokretanje videa...

05:48

S osmijehom od uha do uha izašao je nedavno iz svlačionice na Rujevici kad je Hrvatska pobijedila Slovačku 3-1 i izborila plasman na Euro 2020. Strahovali smo kod 0-1, ali onda je Nikola zabio iz ničega. Desnom je nogom pogodio slovačku mrežu i potvrdio sjajnu formu i odličan udarac. Bio mu je to treći gol za hrvatsku reprezentaciju u dva mjeseca. Prvi je zabio Slovacima u Trnavi, zatim Velšanima u Cardiffu i sad na Rujevici ponovno Slovacima. Tri gola, tri jako bitna gola, koja su Hrvatskoj otvorila put prema sedam bodova u te tri utakmice.

On je uz Brunu Petkovića bio hrvatsko otkriće u ovim kvalifikacijama. Iz prve je postave izgurao Ivana Rakitića, što je dovoljan potvrda klase.

Niksi je najbolji strijelac CSKA, Petkoviću fale golovi u HNL-u
Niksi je najbolji strijelac CSKA, Petkoviću fale golovi u HNL-u

- Vjerujem u sebe, svaku utakmicu i minutu pokušavam iskoristiti na najbolji način. Izbornik vjeruje u mene što pokazuje i to što sam igrao ovu veliku utakmicu. Spoj mladosti i velikih igrača je sjajna kombinacija - rekao je nakon pobjede na Rujevici nad Slovačkom Nikola Vlašić i nastavio:

- Odličan osjećaj, nikad nisam se plasirao na nešto. Baš odličan osjećaj, mislim da je ovo velika stvar, zahvalio bih se svima od našeg stožera do suigrača.

Nikoli će Europsko prvenstvo 2020. godine biti prvo veliko natjecanje u karijeri, a ako ga dočeka u ovakvoj formi, onda će bez ikakve sumnje biti jedna od glavnih uzdanica Zlatka Dalića na putu prema novom velikom rezultatu.

Kakva bomba Vlašića: Ruskog komentatora bacio u ekstazu!
Kakva bomba Vlašića: Ruskog komentatora bacio u ekstazu!

U dresu CSKA za vikend je zabio krasan gol Samari. Štoviše, najbolji je strijelac kluba u ovoj sezoni. Zabio je 7 golova u 22 utakmice, još ih šest namjestio. Njegov odlazak u CSKA pokazuje se kao pravi potez. Jednostavno, nakon odlaska iz Hajduka u Everton, nije se mogao nametnuti na pravi način u najjačoj ligi na svijetu. Iz Engleske je zbog toga i otišao.

Prošle je godine u Ligi prvaka golom u Moskvi srušio tada aktualnog prvaka Europe, najveći klub na svijetu, Real Madrid, a ova sezona mogla bi mu biti i bolja.

CSKA je nakon 17 odigranih kola na 3. mjestu ruske lige, zaostaje šest bodova za vodećim Zenitom i jedan za Lokomotivom iz Moskve. Dakle, CSKA će se do kraja boriti za naslov prvaka, a s ovakvim Vlašićem može i do titule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka