Obavijesti

Sport

Komentari 52

Nismo lak zalogaj: Francuzima će na Euru prisjesti CROasan

Nismo lak zalogaj: Francuzima će na Euru prisjesti CROasan
1

Vrijeme naplate. Dečki su spremni, sve ćemo dati da dobijemo tu utakmicu, kaže hrvatski izbornik Slavko Goluža uoči novog sraza s Francuzima (20.15 sati, HTV2)

VIDEO

Cijelo desetljeće francuski su rukometaši bili naši “krvnici”. Nije da im, s vremena na vrijeme, nismo znali uzvratiti, no... S godinama kao da smo zaradili “francuski kompleks”. Sada je vrijeme da ga se napokon riješimo!

Na EP u Dansku Francuzi su stigli bez braće Gille, Thierry Omeyer, golman koji nam je branio nemoguće, u sastavu je, no iza njega je teška operacija ruke i pitanje je hoće li uopće braniti. Nema više ni Didiera Dinarta, “planine” u francuskoj obrani. Koliko je samo batina podijelio Didi tijekom svih ovih godina, pamte ga svi naši rukometaši. Dinart je sada pomoćnik izborniku Onesti, “specijalac” za pitanje obrane.

- Uvijek ima načina da ih se dobije. Posljednje rukometno desetljeće obilježile su utakmice nas i Francuza, nekad smo bolji bili mi, nekad oni - kaže bivši izbornik Lino Červar i dodaje:

- Mislim da je ova generacija spremna, da se može nositi sa svakim protivnikom. A Francuzi, čini mi se, ipak nisu jaki kao prije. Nakon malog pada vratili su se osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. I dalje imaju tu svoju igru kojom ‘melju’ protivnike, iako mi se čini da su malo popustili u toj svojoj čvrstini.

Francuze i dalje nosi neuništivi Nikola Karabatić, a u reprezentaciju su vratili i prekaljenog veterana Jeromea Fernandeza koji i u 37. godini može pomoći. Fernandez je apsolutni rekorder u momčadi “pijetlova”. Iza njega je 357 reprezentativnih utakmica i čak 1388 zabijenih golova!

- Bez obzira na sve, Francuzi su možda još i bolja momčad nego što su bili do sada - kaže uoči utakmice hrvatski izbornik Slavko Goluža i dodaje:

- Mislim da su šanse podjednake u toj utakmici. Sada im najjača strana više nije samo obrana, puno više koriste kontru i polukontru. Opasniji su i kompletniji nego prije. Ako i ne uspijemo, neće to biti smak svijeta, pa imamo još dvije utakmice da potvrdimo plasman u polufinale. Dečki su spremni, idemo dobiti tu utakmicu s Francuzima.

Optimističan je i Jakov Gojun koji je nakon prvog kruga EP-a najbolji obrambeni igrač s najviše blokada (čak osam):

- Stigli smo se odmoriti za Francuze. Nema tu skrivanja, znamo se dobro, pa na svakom prvenstvu igramo međusobno.

Potencijalno iznenađenje mogao bi biti ljevak Alix Nyokas. Zabija puno, no i troši previše lopti.

- Malo je ‘divlji’, igrač koji može zabiti deset golova, ali može i puno toga zeznuti - kaže Božo Jović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja