Obavijesti

Sport

Komentari 97

Ništa od mirovine: Blažičko će i dalje komentirati HNL. Evo tko će još prijeći na novi TV kanal

Ništa od mirovine: Blažičko će i dalje komentirati HNL. Evo tko će još prijeći na novi TV kanal

Dinamo - Hajduk otvorit će novu sezonu na novim kanalima, a nakon šest godina gasi se Hrvatska nogometna televizija. Petorica komentatora, kako neslužbeno doznajemo, pokrit će prijenose

VIDEO

Utakmica Dinamo - Nafta (3-0) bila je posljednja koju je prenosila Hrvatska nogometna televizija (HNTV). Projekt HNS-a, koji je krenuo 2016., novim ugovorom o medijskim pravima s HT-om vrijednim 44 milijuna eura odlazi u povijest.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo u Sloveniji

Pokretanje videa...

Dinamo - Škendija 3-0 03:54

- U prosjeku smo radili između 180 i 200 utakmica godišnje, od Prve HNL do utakmica veterana, od europskih kvalifikacija do mladih reprezentacija, žena, klinaca, amatera. Bili smo svugdje gdje se igrao nogomet i bila nam je neopisiva čast. Ovom prilikom želim svima vama zahvaliti i pozdraviti vas. Eto, do neke druge prilike srdačan pozdrav iz Lendave. Tko zna, možda ćemo vam malo i nedostajati - rekao je komentator utakmice "modrih" Ivan Ljubićodjavi.

Gdje gledati HNL?

Nakon 11 godina prijenosi domaćeg prvenstva neće biti na Arenasportu. Početkom srpnja s emitiranjem kreću nova dva kanala MAXSport. Moći će se gledati na MAXtv-u u sportskom paketu, na EVOtv-u i Iskon TV-u. Ne i na A1 televiziji, Telemachu, Total TV-u i Optimi. Prvi prijenos bit će onaj Superkupa na Maksimiru između Dinama i Hajduka 9. srpnja.

Dinamo podignuo pehar za nalov prvaka Hrvatske

Novi kanali emitirat će sve utakmice HNL-a i Kupa, neke utakmice Prve nogometne lige (drugi rang), prvu ligu nogometašica, futsala, neke utakmice mladih reprezentativnih selekcija i prijateljske utakmice A reprezentacije koja nisu uključena u postojeći ugovor s Uefom.

Osim MAXSporta, jednu utakmicu po kolu HNL-a prenosit će i HTV na 2. programu, ali tek od drugog kruga prvenstva i 10. kola koje se igra sredinom rujna. Nacionalna televizija imat će stalni termin nedjeljom od 15 sati, a moći će izabrati jedan derbi Dinama i Hajduka, još tri derbija između velike četvorke (koji nisu Dinamo - Hajduk), 18 utakmica nekog kluba iz velike četvorke i drugih klubova u ligi i pet utakmica u kojima ne igraju Dinamo, Hajduk, Rijeka ni Osijek.

Split: Hajduk je pobjedom protiv Rijeke sa 3-1 osvojio sedmi naslov pobjednika Kupa, prvi nakon 2013. godine

Tko će komentirati HNL?

Kako neslužbeno doznaju 24sata, gotovo svi postojeći komentatori HNTV-a dogovorili su komentiranje utakmica i na novom kanalu. To su Saša Marić, Anđelko Kecman, Ivan Ljubić, Mateo Pukšar, ali i iskusni Ivan Blažičko (60), koji je u veljači najavio da odlazi u mirovinu.

Što je s emisijom?

Podcast "Utakmicu po utakmicu", koji su radili Kecman, Ljubić, Pukšar i Igor Ćurković, kako doznajemo, nije u planu na novim kanalima, ali će svako kolo HNL-a pokriti posebna emisija zanimljiva imena: "HNL emisija".

Nogometni eksperti i stalni komentatori utakmica trebali bi ostati Rajko Magić (67), bivši trener Slaven Belupa, zaprešićkog Intera i Hrvatskog dragovoljca, uz Marija Cvitanovića (47), bivšeg trenera Dinama, koji je zadnji posao imao u Al Wehdi u Saudijskoj Arabiji 2019.

Zagreb: GNK Dinamo pogotkom Oloma u završnici slomio Inter Zapreši?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve