Obavijesti

Sport

Komentari 8

Nisu razočarali Kukoča: Split razbio Sparse za ostanak u ligi!

Nisu razočarali Kukoča: Split razbio Sparse za ostanak u ligi!

Split nije dopustio iznenađenje u borbi za ostanak. Nakon što su izjednačili u Sarajevu na 1-1, Split je danas pobijedio Sparse (90-60) na Gripama, preokrenuo na 2-1 i osigurao ostanak u ABA ligi

VIDEO

Prije tjedan dana smo na Gripama vidjeli zabrinuto lice legendarnog Tonija Kukoča koji je u čudu promatrao poraz Splita od Sparsa u borbi za ostanak u ABA ligi.

U međuvremenu je njegovo lice postalo vedrije nakon što je doznao da napokon ulazi u Kuću slavnih, smiješak je bio sve veći nakon što su Splićani prvo u Sarajevu izjednačili seriju na 1-1, a potom danas razbili Sparse (90-60) na Gripama, obradovali Kukoča i osigurali ostanak u ABA ligi. 

Pokretanje videa...

Toni Kukoč ulazi u NBA kuću slavnih 01:18

I ovaj put je legendarni hrvatski košarkaš promatrao sve s tribina, a uoči početka utakmice upriličena je svečanost. Čelnici kluba su čestitali Toniju na ulasku u Kuću slavnih, zahvalili mu na svemu što je napravio za klub i grad te mu dodijelili prigodne poklone. Nakon toga se zaputio na tribine, ugodno smjestio i uživao u splitskoj rapsodiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon prve utakmice nije bio zadovoljan igrom igrača Splita, vidio je neke pogreške koje se ne bi smjele događati, a u srijedu nakon intervjua je dao nekoliko savjeta ponajboljem igraču Splita Marku Lukoviću. Desetak minuta mu je govorio što radi pogrešno, u čemu bi mogao biti bolji, a oduševljeni Luković je pozorno slušao i upijao riječi koje su dolazile iz usta njegova velikog idola.

Osim njega, na Gripama su bili i Dino Rađa te Velimir Perasović, igrači koji su s Kukočem bili dio Jugoplastike koja je dominirala Europom.

Split: Toniju Kukoču prije utakmice uručena slika

Košarkaši Splita nisu htjeli ponoviti pogrešku iz prve utakmice kada su puštali goste iz Sarajeva prelagano u reket i radili bespotrebne prekršaje. Sami sebe su doveli u probleme i izgubili, ali ovaj put je sve išlo kao po loju. Bilo je vrijeme za uozbiljiti se.

Silovito je Split ušao u susret, a utakmica je praktički bila riješena već nakon druge četvrtine kada su otišli na plus 21.

KK Split i OKK Spars igraju za ostanak u ABA ligi

Do kraja utakmice je bilo samo puko odrađivanje posla, prednost je samo rasla pa na kraju došla do konačnih 90-60. Najbolji kod Splita bili su veterani Mateo Kedžo i Roko Leni Ukić koji su zabili 13, odnosno 12.

KK Split i OKK Spars igraju za ostanak u ABA ligi

Splićani tako nisu dopustili iznenađenje protiv mlade momčadi iz Sarajeva pa su tako nakon početnog šoka i poraza u prvoj utakmici, pobijedili uvjerljivo u preostale dvije te osigurali ostanak u ABA ligi i za sljedeću sezonu.

Taj cilj je apsolviran, a sada je sve usmjereno na drugu utakmicu polufinala PH protiv Cibone. Žuti nisu imali vremena slaviti ostanak pa su se odmah nakon utakmice ukrcali u autobus i uputili u Zagreb gdje ih u petak od 18 sati čeka novi susret s 'vukovima'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida