Obavijesti

Sport

Komentari 46

Nitko kao Šime Vrsaljko: On je najskuplji bek u talijanskoj ligi

Nitko kao Šime Vrsaljko: On je najskuplji bek u talijanskoj ligi
1

DUGA LJUBAV Napoli je lani htio Šimu Vrsaljka, ali ne za 10 milijuna € koliko je Sassuolo tada tražio. Zato je sada morao platiti 15 milijuna uz dodatne bonuse

VIDEO

Šime Vrsaljko ovaj put neće iz Lokomotive u Dinamo. Prekršio je nepisano pravilo da se iz Sassuola ide u bratski Juventus i odlučio se za Napoli.

- To što me žele i Napoli i Juventus, čini me vrlo sretnim. Osjećam da sam spreman za veliki klub u Italiji, to mi je bio cilj od dječačkih dana - komentirao je Vrsaljko ranije ove sezone.

Juventus je propustio svoju priliku u siječnju, a Napoli se iskupio za grešku iz prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka. I prilično ju je skupio platio.

Naime, Sassuolo je tad tražio tek deset milijuna eura za svojeg desnog beka. Cijena je u jednoj sezoni otišla dvostruko više, Sky Sport prenosi da su zeleno-crni ovaj put htjeli uzeti i 20 milijuna eura. Napoli je pristao na 15, uz bonuse za nastupe, a dodatnih pet milijuna kompenzirao bi bonusima za nastupe. Čeka se samo još službena objava vijesti.

- Ako stvarno Vrsaljko potpiše za Napoli, bit će to veliko priznanje i za njega, ali i za hrvatski nogomet - kaže Aljoša Asanović.

Splićanin je u Napulju proveo jednu sezonu.

- U to je vrijeme Napoli bio u financijskoj krizi, momčad nije bila konkurentna, ali i o klubu i gradu mogu reći samo lijepe stvari - dodao je Asanović.

Prostor za Vrsaljka se otvara jer Christian Maggio s 34 godine napušta Napoli. Bez njega, na poziciji desnog beka ostaje samo Elseid Hysaj, 22-godišnji Albanac, pa nije upitno da se klub mora pojačati želi li prekinuti dominaciju Juventusa i igrati neku ulogu u Ligi prvaka sljedeće sezone.

- Za mladog igrača poput Vrsaljka to bi trebao biti veliki izazov. Veliki klub, sa sjajnim navijačima, s momčadi koja se bori za naslov... Bila bi to razina više u odnosu na sve što je dosad napravio u karijeri - rekao je Asanović.

Razina više odnosila bi se i na tržišnu vrijednost. Samo osam desnih bekova u svijetu vrijedi više od 15 milijuna eura, koliko je Napoli spreman dati za Vrsaljka. Nitko od njih nije u Serie A. I to je veliki izazov za Šimu. Treba dokazati da zaista vrijedi više od ostalih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi
Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea