Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Nitko ne želi sa mnom dolje u parter, bit ću UFC prvakinja...'

'Nitko ne želi sa mnom dolje u parter, bit ću UFC prvakinja...'
8

Mackenzie Dern (24), Amerikanka brazilskih korijena debitirat će u UFC-u. Bivša je najbolja graplerica svijeta, ima crni pojas u jiu-jitsi i dosad je pobijedila u svih pet mečeva u mješovitim borilačkim vještinama

VIDEO

Uspoređuju me s Rondom Rousey, ali neću biti ni slična njoj. Ne osjećam nervozu, pritisak ni strah, rekla je za MMA Fighting Mackenzie Dern uoči debija u UFC-u.

Amerikanka brazilskih korijena majstorica je u brazilskoj jiu-jitsi.

U graplingu je osvojila praktički sve što se može osvojiti. Trostruka je svjetska pravkinja, bila je najbolje rangirana graplerica svijeta, dvaput je osvajala prestižni Pan Ams, najveći jiu-jitsu turnir Americi što je kao Liga prvaka u nogometu.

Prebacila se u mještovite borilačke vještine i nakon pet pobjeda potpisala je za UFC. Debi će imati u subotu protiv šest godina starije Amerikanke Ashley Yoder, koja ima pet pobjeda i tri poraza i specijanost joj je također jiu-jitsu. 

No Mackenzie je na malo višoj razini.

- Još se nisam borila protiv borkinje koja nije pokazala respekt prema mojoj tehnici u parteru. Ne žele sa mnom na pod. Žele me udariti, to vidim, ali više se brinu kako da izbjegnu da ih srušim. Jiu-jitsu je u meni, sve one bi trebale trenirati još 20 godina da dođu na moj nivo - kaže 24-godišnja Mackenzie, koja je jiu-jitsu počela trenirati već s tri godine s ocem i pomajkom koja je također crni pojas.

- Moram još učiti, svjesna sam toga, ali spemna sam. Konačno je došlo moje vrijeme u UFC-u - dodala je.

Mackenzie je završila u UFC-u nakon samo jedne borbe u Invicti, organizacije koja promiče ženske borbe na američkom tlu. Uvjerena je da joj nitko ne može parirati na parteru.

- Ja napravim jedan korak naprijed, a one deset koraka natrag. To je respekt prema meni. Možda u UFC-u ima djevojaka koje se ne boje i misle da imaju dobru obranu od rušenja. Možda se ne boje sa mnom u parter, misle da imaju obranu od gušenja, Ali mene to ne brine, ako obrane gušenje, ja sam im na ruci, ako obrane i to, ja već spremam 'trokut' - kaže Mackenzie.

- To je bilo sjajno iskustvo, dokazala sam sebi da mogu skinuti kilograme i da mogu udarati, a ne samo boriti se na parteru. Odradila sam tri runde s Kaline Mederios koja se borila za titulu - rekla je Dern i dodala:

- Ne dolazim u UFC biti graplerica, dolazim se boriti. Ljudi će me vidjeti kako napredujem i kad uzmem UFC pojas, vidjet će da sam postala jednako dobra na nogama, kao što sam u parteru. 

 

 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao