Sport

Komentari 25

'Nitko ne želi sa mnom dolje u parter, bit ću UFC prvakinja...'

'Nitko ne želi sa mnom dolje u parter, bit ću UFC prvakinja...'

Mackenzie Dern (24), Amerikanka brazilskih korijena debitirat će u UFC-u. Bivša je najbolja graplerica svijeta, ima crni pojas u jiu-jitsi i dosad je pobijedila u svih pet mečeva u mješovitim borilačkim vještinama

Uspoređuju me s Rondom Rousey, ali neću biti ni slična njoj. Ne osjećam nervozu, pritisak ni strah, rekla je za MMA Fighting Mackenzie Dern uoči debija u UFC-u.

Amerikanka brazilskih korijena majstorica je u brazilskoj jiu-jitsi.

U graplingu je osvojila praktički sve što se može osvojiti. Trostruka je svjetska pravkinja, bila je najbolje rangirana graplerica svijeta, dvaput je osvajala prestižni Pan Ams, najveći jiu-jitsu turnir Americi što je kao Liga prvaka u nogometu.

Prebacila se u mještovite borilačke vještine i nakon pet pobjeda potpisala je za UFC. Debi će imati u subotu protiv šest godina starije Amerikanke Ashley Yoder, koja ima pet pobjeda i tri poraza i specijanost joj je također jiu-jitsu. 

No Mackenzie je na malo višoj razini.

- Još se nisam borila protiv borkinje koja nije pokazala respekt prema mojoj tehnici u parteru. Ne žele sa mnom na pod. Žele me udariti, to vidim, ali više se brinu kako da izbjegnu da ih srušim. Jiu-jitsu je u meni, sve one bi trebale trenirati još 20 godina da dođu na moj nivo - kaže 24-godišnja Mackenzie, koja je jiu-jitsu počela trenirati već s tri godine s ocem i pomajkom koja je također crni pojas.

- Moram još učiti, svjesna sam toga, ali spemna sam. Konačno je došlo moje vrijeme u UFC-u - dodala je.

Mackenzie je završila u UFC-u nakon samo jedne borbe u Invicti, organizacije koja promiče ženske borbe na američkom tlu. Uvjerena je da joj nitko ne može parirati na parteru.

- Ja napravim jedan korak naprijed, a one deset koraka natrag. To je respekt prema meni. Možda u UFC-u ima djevojaka koje se ne boje i misle da imaju dobru obranu od rušenja. Možda se ne boje sa mnom u parter, misle da imaju obranu od gušenja, Ali mene to ne brine, ako obrane gušenje, ja sam im na ruci, ako obrane i to, ja već spremam 'trokut' - kaže Mackenzie.

- To je bilo sjajno iskustvo, dokazala sam sebi da mogu skinuti kilograme i da mogu udarati, a ne samo boriti se na parteru. Odradila sam tri runde s Kaline Mederios koja se borila za titulu - rekla je Dern i dodala:

- Ne dolazim u UFC biti graplerica, dolazim se boriti. Ljudi će me vidjeti kako napredujem i kad uzmem UFC pojas, vidjet će da sam postala jednako dobra na nogama, kao što sam u parteru. 

 

 


 

Najčitaniji članci