Sport

Komentari 26

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima

Lijevi vanjski danske rukometne reprezentacije Mikkel Hansen (33) najkorisniji je igrač netom završenoga Svjetskog prvenstva u Egiptu, a najbolju sedmorku čine još Andreas Palicka (Švedska, golman), Ferrán Solé (Španjolska, desno krilo), Mathias Gidsel (Danska, desni vanjski), Jim Gottfridsson (Švedska, srednji vanjski), Hampus Wahne (Švedska, lijevo krilo) i Ludovic Fabregas (Francuska, pivot).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska po povratku iz Egipta

S obzirom na to da je Norveška ispala već u četvrtfinalu, Sander Sagosen nije mogao nastaviti niz biranja u all-star momčad koji traje od Svjetskog prvenstva 2017. Srednji vanjski Kiela bio je i u najboljim postavama Eura 2018., Svjetskog prvenstva 2019. i Eura 2020.

Nevjerojatan rekord Ivana Balića (41) tako će, po svemu sudeći, još dugo ostati netaknut. Hrvatski virtuoz bio je, naime, u najboljim postavama na čak šest velikih natjecanja zaredom! Od Svjetskog prvenstva 2003., Europskog prvenstva i Olimpijskih igara 2004., Svjetskog prvenstva 2005., Eura 2006. i Svjetskog prvenstva 2007. Nestvarno.

Najbolji strijelac afričkog Mundijala je naturalizirani Kubanac koji je nastupao za Katar Frankis Marzo (33) s 58 golova. Ni blizu apsolutnom rekordu za jedno Svjetsko prvenstvo koji je u Hrvatskoj 2009. postavio legendarni Makedonac Kiro Lazarov (40) zabivši čak 92 gola.

Koliko je dominatan bivši zagrebaš bio na tom prvenstvu, na kojem su Makedonci završili 11., dovoljno govori činjenica što je najbolji na vječnoj ljestvici od tog Mundijala Mikkel Hansen iz 2019., kad je zabio 72 gola. A drugi uopće ostao je Korejac Yoon Kyung-shin s 86 golova 2005.

Uzastopna pojavljivanja u all-star momčadi

Najčitaniji članci