Sport

Komentari 1

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Mikkel Hansen možda je MVP Svjetskog rukometnog prvenstva, ali apsolutni MVP simpatija jest Thierry Gauthier Mvumbi. Pivot DR Konga, po vlastitom priznanju, od 137 kilograma završio je prvenstvo s 20 golova na kontu, pa, nekako očekivano, njegov mobitel nije prestajao zvoniti.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska se vratila iz Egipta

Mvumbi je i dalje član francuskog četvrtoligaša Dreuxa, a sada se za njega zanima pola prve francuske lige.

- Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru.

Tijekom turnira javio mu se i legendarni Shaquille O'Neal do kojeg je došlo da u Egiptu igra rukometni Shaq...

- Rekli mi da si rukometni Shaq, što se događa - rekao je košarkaški Shaq, dok mu Mvumbi nije odgovorio.

- Snovi ne postaju stvarnost ako ne vjerujete u njih. Moj idolu i zvijezdo Shaq, hvala ti na podršci i lijepim riječima. Sve što imam za reći, jest da treba živjeti svoj san i boriti se za njega. 

A u tom snu Mvumbi je, primjerice, svjetskim prvacima Dancima zabio četiri gola i oduševio pokretljivošću za nekoga njegovih gabarita.

- Ja sam pivot koji osvaja prostor prostor. Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome - poručio je.

Najčitaniji članci