Obavijesti

Sport

Komentari 43

Nitko nije htio kržljavca, danas je među najboljima na svijetu...

Nitko nije htio kržljavca, danas je među najboljima na svijetu...
8

Nosi bokserice s likom Spužva Boba, ima istetovirane inicijale roditelja, a kad je bio dječak francuski klubovi odbijali su ga jer je bio premršav. Antoine Griezmann vodi Francusku prema naslovu

VIDEO

Zabio je duplo više od Ronalda i Balea, samo je Michel Platini u šampionskoj 1984. godini zabio više od njega na jednom Euru, juri prema Zlatnoj kopački, ali malo tko zna da je Antoine Griezmann bio na rubu da prestane igrati nogomet.

- Daleko sam ja još od Platinija... Sretan sam zbog golova, ali dug je put još do usporedbi s takvom nogometnom veličinom - rekao je Griezmann nakon 2-0 pobjede protiv "elfa" u polufinalu Europskog prvenstva u Francuskoj.

France v Republic of Ireland - EURO 2016 - Round of 16

Griezmann i Ronaldinho

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rodio se 21. ožujka 1991. godine u francuskoj pokrajini Burgundiji, na isti dan kao i Ronaldinho. No već s 14 godina morao je preseliti u Španjolsku.

Nogomet je bio njegov san, ali redom su ga odbijali francuski klubovi jer je bio mršav i neperspektivan. 

Antoine je bio veliki navijač Lyona, a kad nije mogao dogovoriti ni probu, u dogovoru s obitelji, spakirao je stvari i otišao put Španjolske.

Primijetili su ga ljudi iz Real Sociedada, doveli su ga i osugurali mu francusku školu blizu granice kako bi lakše podnio promjenu.

Simeoneov poziv se ne odbija

Prošao je sve selekcije u Sociedadu, a prvi profesionalni ugovor potpisao je čim je navršio 18 godina. Tad su stigli pozivi iz mlade francuske reprezentacije. 

Diego Simeone 2014. godine pozvao ga je u Atletico Madrid.

- Zašto ne bih ostao u Španjolskoj? Ovo je moja liga, moj dom. Tu sam sretan, Atletico je bio spreman platiti 30 milijuna eura za mene i znam da je to dobra odluka - pričao je Griezmann nakon potpisa za madridski klub.

Reuters/PIXSELL

Ma kakav Griezmann, Mitroglou je bolji

Nedavno je potpisao novi ugovor do 2021. godine, a prema Transfermarktu Griezmann vrijedi 70 milijuna eura. Englezi su otkrili da ga je prije tog transfera u Atletico za 14 milijuna eura mogao dobiti Fulham, ali oni su se odlučili za Grka Konstantinosa Mitrogloua. 

I on je imao akciju "Fontana"

Kad je bio u mladoj reprezentaciji Griezmann se iskrao iz hotela kako bi s nekoliko suigrača otišao u noćni klub u Parizu. Otkrili su ih i Griezmann je dobio 14 mjeseci suspenzije.

No spasio ga je poziv A selekcije jer su se poklopile ozljede nekoliko prvotimaca i Griezmannu je ukinuta suspenzija. Naučio je lekciju i nije više ludovao.

Bokserice s likom Spužva Boba

Na nekoliko utakmica oni koji posebno prate detalje primijetili su da Griezmann nosi bokserice s likom Spužva Boba. Priča se da te bokserice nosi samo na dan utakmice jer smatra kako mu to donosi sreću...

Antoine je i jako religiozan. Na nadlaktici ima istetoviranog Isusa, a na desnoj ruci oblake i zvijezde. Ima istetovirane i inicijale svojih roditelja.

Griezmann je po majci - Portugalac

Ne trebate biti lingvist da biste primijetili kako Griezmann nije uobičajeno francusko prezime.

Rodio se u francuskoj pokrajini Burgundiji, a otac mu je tamo doselio iz Elzasa, francuske pokrajine uz granicu s Njemačkom gdje živi mješano stanovništvo.

Od tamo je i Arsene Wenger koji također ima njemačko prezime.

No po majci Antoine je napola Portugalac. Njegov djed bio je portugalski nogometaš koji je doselio u francusku kao građevinski radnik. Griezmanna u finalu čekaju baš - Portugalci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna