Obavijesti

Sport

Komentari 55

Nizozemci gurnuli Nijemce u Ligu B, Slovenci sele u zadnju!

Nizozemci gurnuli Nijemce u Ligu B, Slovenci sele u zadnju!
13

Reprezentacija Nizozemske priredila je svojevrsno iznenađenje i dobila svjetske prvake Francuze s 2-0 u Rotterdamu u 5. kolu A Lige u Uefinoj Ligi nacija. Golove su zabili Gini Wijnaldum i Memphis Depay

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.


'Oranje' su preporođene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemci su odigrali sjajnu utakmicu u Rotterdamu protiv svjetskih prvaka Francuza te su slavili golovima Liverpoolova veznjaka Georginija Wijnalduma koji je zabio u 44. minuti i Memphisa Depaya 'panenkom' iz kaznenog udarca u 95. minuti. Nizozemci su s nova tri boda ostali u igri za prvo mjesto u svojoj skupini i sada im treba samo bod protiv Njemačke u zadnjem kolu za plasman na završni turnir.

Ova tri boda Nizozemske znače da Njemačka i matematički ispada u B Ligu jer ima samo jedan osvojeni bod u tri odigrane utakmice. Nijemcima to čak i nije najgora vijest. Mogli bi se naći među dvije najlošije reprezentacije A Lige i tako izgubiti status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

UEFA Nations League - League A - Group 1 - Netherlands v France

Nizozemskoj je to prva pobjeda nad Francuskom nakon 10 godina kada su 'oranje' predvodili Sneijder, Van der Vaart i Van Nistlerooy, a za Francusku su nastupala imena poput Riberya i Govoua.

LIGA A 

SKUPINA 1

Nizozemska - Francuska 2-0 (Wijnaldum 44, Depay 90+6pen)

POREDAK: Francuska 7, Nizozemska 6, Njemačka 1

U Ligi B Slovačka je deklasirala Ukrajinu s 4-1 golovima Rusnaka, Kucke, Zrelaka i Maka, a za Ukrajince je jedini gol zabio Konopljanka. Za Ukrajince je taj susret bio rezultatski nebitan jer su već osigurali prolazak skupine s devet osvojenih bodova. Slovaci i Česi imaju po tri. 

Wales je na domaćem terenu izgubio od Danske 2-1. Danci su time osigurali plasman u Ligu A, a to su im omogućili Nicolai JorgensenMartin Braithwaite.Utješni pogodak za Wales zabio je Gareth Bale u smiraju susreta. Danska je osvojila skupinu s nedostižnih sedam bodova, Wales je na šest, a Irska na samo jednom bodu.

LIGA B 

SKUPINA 1

SLOVAČKA - UKRAJINA 4-1 (Rusnak 6, Kucka 26, Zrelak 52, Mak 61/Konopljanka 47)

POREDAK: Ukrajina 9, Češka 3, Slovačka 3

SKUPINA 4

WALES - DANSKA 1-2 (Bale 89//Joergensen 42, Braithwaite 88)

POREDAK: Danska 7, Wales 6, Republika Irska 1

Slovenci su ispali u Ligu D. S Norveškom su odigrali 1-1 na domaćem terenu. Poveli su golom napadača Dinamo Kijeva Benjamina Verbiča, ali im je planove pokvario Bjorn Johnsen koji je zabio za 1-1. Cipar je odigrao 1-1 s Bugarskom i time zadržao nadu za plasmanom u višu ligu, golom Panyiotisa Zacharioua, dok je za Bugarsku zabio Nikolay Dimitrov. U toj grupi Norveška vodi s devet bodova, a prati ih Bugarska također s devet, dok Cipar ima sedam, a Slovenija tek četiri boda i više ne ovise sami o sebi u pokušaju očuvanja statusa u Ligi C.

LIGA C

SKUPINA 3

CIPAR - BUGARSKA 1-1 (Zachariou 24//Dimitrov 89pen)

SLOVENIJA -NORVEŠKA 1-1 (Verbič 9//Johnsen 85)

POREDAK: Norveška i Bugarska po 10, Cipar 5, Slovenija 2

Armenija je napunila mrežu Gibraltara do vrha (6-2) te im se tako revanširala za 1-0 poraz prije mjesec dana u Armeniji. Četiri komada utrpao je Yura Movsisyan, a po jedan su zabili Artur Kartashyan i Alexander Karapetian. Za Gibraltar su zabijali De Barr i Priestley. Makedonija je 2-0 dobila Lihtenštajn u gostima, a golove su zabili veznjak Levantea Enis Bardhi i nekadašnji napadač zaprešićkog Intera Ilija Nestorovski.  Makedonci u svojoj skupini s 12 bodova i idu prema Ligi C (treba im samo bod protiv slabašnog Gibraltara u zadnjem kolu op.a.), Armenija ih prati s devet bodova, Gibraltar ima 6, a Lihtenštajn 3.

LIGA D

SKUPINA 4

GIBRALTAR - ARMENIJA 2-6 (De Barr 10, Priestley 78//Movsisjan 27, 48, 52, 54, Kartašjan 66, Karapetjan 90+4)

LIHTENŠTAJN - MAKEDONIJA 0-2 (Bardi 53, Nestorovski 90+1)

POREDAK: Makedonija 12, Armenija 9, Gibraltar 6, Lihtenštajn 3

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u