Sport

Komentari 0

Nizozemke razbile rukometašice Kazahstana 46 razlike! Traže se još dvije ekipe za četvrtfinale

Nizozemke razbile rukometašice Kazahstana 46 razlike! Traže se još dvije ekipe za četvrtfinale

U skupini 2 izglede za plasman u četvrtfinale imaju tri reprezentacije: Nizozemska, Norveška i Švedska. Šveđankama je za prolaz potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Rumunjske

Nakon dva kola drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj poznato je šest od osam reprezentacija koja će igrati u čevrtfinalu.

Iz skupine 1 to su osigurale Francuska i Rusija, koje će u ponedjeljak u međusobnom dvoboju odlučivati o prvom mjestu. Francuskinjama je za osvajanje prvog mjesta dovoljan i remi.

U skupini 2 izglede za plasman u četvrtfinale imaju tri reprezentacije: Nizozemska, Norveška i Švedska. Šveđankama je za prolaz potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Rumunjske, uz uvjet da dvoboj Norveške i Nizozemske ne završni neodlučenim ishodom. U tom slučaju bi Šveđanke u četvrtfinale odvela pobjeda od tri i više golova razlike protiv Rumunjske.

Nizozemska je u subotu razbila Kazahstan 61-15. Bo van Wetering zabila je, pazite sad, 18 golova, a Dione Housheer 13.

Šveđanke mogu do četvrtfinala i neodlučenim ishodom, ali Nizozemska bi u tom slučaju trebala pobijediti Norvežanke s tri ili više golova prednosti.

U skupinama 3 i 4 poznata su sva četiri čevrtfinalista. U nedjelju će u skupini 3 Danska i Njemačka igrati utakmicu za prvo mjesto za što je Dankinjama dovoljan i bod. U skupini 4 o prvom mjestu će odlučivati Šapnjolska i Brazil. U prednosti su Španjolke kojima je dovoljan i remi.

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Skupina I

Skupina II

Najčitaniji članci