Obavijesti

Sport

Komentari 1

Njihova godina: Poštar i striperi u 'Dream Teamu'

Njihova godina: Poštar i striperi u 'Dream Teamu'
12

Pouzdani stoper ovu godinu završava bogatiji za stado janjaca, a modri lijevi bek je uspio ujediniti navijače. Momčad godine kakvu još niste vidjeli

VIDEO

Ona slika s Pratera, hrvatski nogometaši u suzama na travi, izgubljeni pogled Slavena Bilića... Odvratan prizor Eduardove slomljene noge i stravična smrt Hrvoja Ćustića... Smiješak Luke Modrića nakon potpisa za Tottenham i urlik Darija Srna poslije gola Nijemcima... Sve su to prizori koji se poput filma vrte pred očima na spomen nogometne 2008. I sva bi se ta, ali i mnoga druga imena, mogla naći u nekim idealnim momčadima godine, no ova je momčad posebna, bizarna, nikad, sigurno nikad ti igrači neće igrati zajedno. Sastavljena je od junaka, tragičara, amatera, koji su zadivili ili rastužili hrvatske navijače. Na golu nikad nije dobro imati pehista, ali Vedran Runje svojim je pehovima doista zaslužio mjesto na golu. Kao što je svojim obranama zaslužio “jedinicu” prave reprezentacije prije Ukrajine. I onda se na treningu ozlijedio, slomio prst.
- Zamislite, nikad nisam zbog ozljede propustio nijedan trening i sad ovo... Ma, ja sam vam najveći pehist - rekao je tada Runje. Kao što su mnogi naši treneri, uključujući i izbornika Bilića, prije važnih utakmica znali reći: “Sigurno nećemo skinuti gaće pred velikim suparnikom”. No u ovoj su momčadi upravo dvojica koji su u 2008. bili vični skidanju gaća.
- Žao nam je, ne možemo kupiti igrača koji je pokazivao stražnjicu suparničkim navijačima. Moramo odustati od transfera - poručili su iz Bešiktaša Dini Drpiću, vidjevši na internetu snimku spornog skidanja gaća. Anas Sharbini zabriljirao je na Euru, skinuvši se do kraja na hotelskoj terasi. Uhvatili su ga fotoreporteri, a vidjela cijela Hrvatska. Kakva bi to momčad bila bez Ivice Šupe, poštara iz Unešića, koji je zabio dva gola Dinamu. I postao pastir, dobio je, naime, na dar od predsjednika Zagore čak pet živih janjaca.


MOMČAD GODINE:
RUNJE - Na Euru se istaknuo pušenjem cigare, a onda ozljeda u ključnom trenutku. Baš je trebao postati broj 1.
KWEDI - Želio se svidjeti curi koju nikad nije vidio pa je u kameru “priznao” namještaljku utakmice. Vadio se da se “samo šalio”.
ŠUPE - Poštar iz Zagore godinu je obilježio dvama golovima Dinamu u kupu. Za to je dobio pet janjaca. U 2009. ulazi kao novopečeni pastir.
DRPIĆ - To što mu je propao transfer u Bešiktaš bio je tek prvi problem. Bio je i u pritvoru zbog svađe s policijom. Nije, navodno, platio porez.
HRGOVIĆ - On će najviše pamtiti bratovu pobjedu na Alki, a narod priča o prvom igraču kojem su zviždali i Hajdukovi i Dinamovi navijači.
N. KOVAČ - Kapetana momčadi pomalo zovu  - Jordan. Stalno se oprašta od nogometa pa se vraća. Otišao je i iz reprezentacije pa se predomislio.
AN. SHARBINI - Sjajan striptiz, kažu i njegovi prijatelji. Još uz to vrijedi pet milijuna eura. Još je u Rijeci. Duša ove momčadi.
MORALES - I taj je briljirao. Na derbiju mu je pljeskalo pet tisuća ljudi, ali zasad je najzapaženiji po kričavim kopačkama.
WALCOTT - Taj dječarac skinuo je tradiciju, zabio nam je tri gola i Hrvatska je prvi put izgubila u Maksimiru. Standardan u ovoj bizarnoj momčadi.
SENTÜRK - Njega većina suigrača iz ove momčadi prezire, mnoge ih je rasplakao. A i cijelu Hrvatsku onim golom u 120. minuti u Beču! Pamtimo ga...
OLIĆ - Eh, što reći o njemu? Vrhunska godina, zabija, traže ga veliki klubovi. No ona dva promašaja (Turska, Ukrajina) puno nas koštaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju