Obavijesti

Sport

Komentari 28

NK Dubrovnik će do '17. igrati u ligi s Dinamom i Hajdukom...

NK Dubrovnik će do '17. igrati u ligi s Dinamom i Hajdukom...
1

Vincent Tan probio se kupnjom McDonald’sove malezijske franšize. Vlasnik je više od 50 hotela u svijetu, drži malezijsku i filipinsku lutriju. Želi kupiti NK Dubrovnik...

VIDEO

Naravno da bismo takvom ulagaču prepustili klub ako ima plan za budućnost jer bi bitno pridonio infrastrukturi, rekao je stručni suradnik NK Dubrovnika 1909 Maro Kristić.

Vincent Tan, 61-godišnji Malezijac, koji je prema Forbesu “težak” 1,3 milijarde dolara, a vlasnik je i novog premierligaša Cardiff Cityja, preuzeo bi dubrovački klub, uložio u stadion na Lapadu te u momčad. Plan je za tri do četiri godine iz županijske lige ući u Prvu HNL.

- Već postoji projekt stadiona koji bi bio sličan onome u Dugopolju, a koštao bi 11 milijuna eura. Bio bi polivalentan, na njemu bi se mogli održavati i koncerti te bi imao puno širi značaj od isključivo sportskog - objašnjava Kristić.

Tana je u Hrvatsku doveo poduzetnik Vicenco Blagaić, koji već godinu dana s njim pregovara o gradnji hotela iz lanca Four Seasons, a u mnogim druženjima došli su na temu ulaganja u hrvatski sport.

- Tijekom izlaganja na svjetskim sajmovima upoznao sam čovjeka iz Dubaija, koji me spojio sa Singapurcima, a oni s Tanom. Često smo se družili u Londonu i Cardiffu, nahvalili smo mu hrvatski nogomet. Zna sve naše reprezentativce i rekao je da bi uložio u neki hrvatski klub. Nakon razgovora s gradonačelnikom Androm Vlahušićem preporučili smo mu NK Dubrovnik jer bi s njime mogao krenuti od nule, a ipak je u pitanju klub s tradicijom, koji je igrao u prvoj ligi - kaže Blagaić, koji tvrdi da klub sam po sebi ne vrijedi ništa, ali ima tradiciju i potencijal, a Tanu bi bio zanimljiv i zato što bi mu služio kao satelit u koji bi na kaljenje slao igrače iz Cardiff Cityja. 

Ulaganje u Hajduk im je preriskantno

Razmatrali su i Hajduk, ali su zaključili da bi to bilo preriskantno i komplicirano, što je pokazala i priča s potencijalnim ulagačima iz SAD-a. 

Ščegov je prvi

Prvi ozbiljniji primjer ulaganja stranoga kapitala u hrvatski nogomet bio je Mihail Ščegov, koji je ušao u Istru, a najpoznatiji je riječki mecena Gabriele Volpi, koji Rijeku pretvara u kandidata za trofeje.

Tomas želi ulagati u Hajduk, Željeznjak ih zeznuo

U Hajduk žele ulagati Australski Hrvat Matt Tomas, koji se obogatio u građevinskom biznisu, te američka grupa investitora, koji su dioničari u nekoliko tvrtki u Arizoni, a jedna od njih bavi se organizacijom nogometnih turnira u SAD-u.

Svojedobno je u Hajduk ulagao i Rus Dmitrij Željeznjak, ali je potom preko noći otišao u Ameriku, gdje mu se gubi trag. Hajduk ga tuži jer mu je ostao dužan između 500.000 i milijun eura.

Volpi ulaže u Rijeku

Gabriele Volpi u Rijeku je ušao prošle godine. Obogatio se na naftnim bušotinama u Africi, a zarađeni novac rado izdvaja za sport, pa je uložio i u druge riječke klubove - Primorje i Zamet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika