Obavijesti

Sport

Komentari 179

Miočić nokautirao Dos Santosa u prvoj rundi te obranio pojas!

Miočić nokautirao Dos Santosa u prvoj rundi te obranio pojas!
4

Kakav majstor! Stipe Miočić još je jednom pokazao da je najbolji teškaš svijeta. Nokautirao je Juniora Dos Santosa u prvoj rundi i upisao drugu obranu pojasa zaredom!

VIDEO

Padaju jedan za drugim... Trenutno nema čovjeka koji može stati u istu rečenicu s našim UFC prvakom Stipom Miočićem! Amerikanac hrvatskih korijena još je jednom pokazao tko je gazda, nokautirao Juniora Dos Santosa u prvoj rundi i revanširao mu se za poraz od prije 2,5 godine te po drugi put obranio teškaški pojas UFC-a! Sada ga samo još jedna obrana dijeli od toga da postane prvi čovjek u povijesti UFC-eve teške kategorije koji je tri puta zaredom obranio naslov.

Uvertira u glavnu borbu večeri bila je sjajna Joanna Jedrzejczyk, koja je u potpunosti izdominirala izazivačicu Jessicu Andrade i upisala petu obranu naslova slamka kategorije. Bila je to još jedna impresivna izvedba Poljakinje, koja je i dalje neporažena u UFC-u. Nema sumnje da je uvjerljivo najbolja borkinja slamka kategorije na svijetu.

A onda je došao red na toliko iščekivanu glavnu borbu. Junior Dos Santos je kao izazivač ušao prvi u oktogon i odmah se vidjelo da je napet. Za razliku od njega, Stipe je ušao na svoj klasičan način. Smiren, opušten, prazne glave...

Bruce Buffer odradio je svoju šprancu, najavio borce i borba je počela. Stipe je odmah preuzeo sredinu oktogona i nametnuo se. Junior je vrlo oprezno ušao u borbu, možda čak i suviše oprezno.

Jer on danas nije isti borac kao prije pet-šest godina. Trebao je napredovati, a čini se kao da je nazadovao i to bi danas svima trebalo biti jasno. Nekad najsuroviji udarač teške kategorije od kojeg su svi zazirali danas je postao taktičar kojem to baš i ne leži. Govorili su da je jednodimenzionalan i da ne zna ništa osim boksa. A upravo mu je boksačka tehnika donijela prvi naslov prvaka.

Popularni Cigano promijenio je štošta u svojem pristupu borbi, a dojma smo da bi se trebao vratiti korijenima jer to mu najbolje leži. Njegov desni kroše, njegov desni "overhand" nešto je što mu je toliko puta donijelo uspjeha u karijeri.

Dakle, Stipe se nametnuo i bacio nekoliko kombinacija. Junior ih je uspio izbjeći, ali vidjelo se da nema te eksplozivnosti i da je Stipe puno, puno spremniji u ovom trenutku.

I onda je sijevnula Miočićeva serija. Dos Santos blokira prednji lijevi direkt, koji ionako samo služi kao prikrivanje pravog oružja - stražnjeg desnog direkta. Stipe prvi put promašuje, ali baca popravni i udarac debelo odsjeda na meti.

Junior pada i priči je kraj. Stipe je samo dovršio posao i upisao drugu obranu naslova teškaškog prvaka UFC-a. Sudac Herb Dean prekinuo je borbu u 2:22 prve runde.

Stipe će sada na odmor, a nepoznato je još tko će i kada biti novi izazivač za naslov. Poznato je samo da će Miočić tada moći ući u povijest kao prvi teškaš UFC-a koji je tri puta zaredom obranio naslov.

Inače, bila je ovo njegova peta pobjeda nokautom zaredom, četvrta zaredom u prvoj rundi. Bila je ovo ujedno i 13. pobjeda nokautom u Stipinoj karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao