Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nogomet za prijateljstvo: Djeca iz 64 zemlje okupila se u Rusiji

Nogomet za prijateljstvo: Djeca iz 64 zemlje okupila se u Rusiji
1

Prvenstvo je okupilo mlade nogometaše – ambasadore programa – iz 64 zemlje. 12-godišnji dječaci i djevojčice bili su udruženi u osam međunarodnih Timova prijateljstva...

VIDEO

Peta sezona međunarodnog dječjeg društvenog programa Gazprom nogomet za prijateljstvo održala se u Sankt-Peterburgu. Prvenstvo je okupilo mlade nogometaše – ambasadore programa – iz 64 zemlje. 12-godišnji dječaci i djevojčice bili su udruženi u osam međunarodnih Timova prijateljstva. Uloge trenera preuzeli su mladi igrači iz prethodnih sezona. 

Od 27. do 29. lipnja održan je Međunarodni kamp prijateljstva. Pod vodstvom mladih trenera i poznatih nogometaša održavali su se treninzi koji su pomogli mladim nogometašima uspostaviti odnose, razraditi timske taktike i osjetiti podršku ostalih članova tima. 

1. srpnja nogometaši Pete sezone međunarodnog dječjeg društvenog programa Gazprom nogomet za prijateljstvo, okupljeni u Timove prijateljstva, sreli su se na smaragdnom nogometnom igralištu i pokazali gostima iz cijelog svijeta da je prijateljstvo moguće bez obzira na spol, fizičke sposobnosti i nacionalnost. 

Prije finala prijateljstva glavni trener sanktpeterburške momčadi ragbija u invalidskim kolicima sudjelovao je u ždrijebu. 

Vrhunac natjecateljskog dijela Pete sezone međunarodnog dječjeg društvenog programa Gazprom nogomet za prijateljstvo bila je jedinstvena svečanost dodjele nagrada finalistima. Kapetani timova dodijelili su jedni drugima medalje, diplome i posebne nagrade. 

Predstavniku Hrvatske, kapetanu mlađih limača Dinama, Petru Ragužu, dodijeljena je diploma za značajan doprinos promicanju mira, jednakosti i prijateljstva u svijetu!  

- Jako sam sretan što se svima dopao moj tekst o vrijednostima projekta Nogomet za prijateljstvo! Ivan i ja smo ponosni što se u Hrvatsku vraćamo s ovim vrijednim priznanjem - izjavio je Petar.

Mladi igrači koji nisu sudjelovali u završnoj utakmici održali su niz prijateljskih susreta kako bi podržali vrijednosti programa Nogomet za prijateljstvo. Mlade sportaše podržao je glavni ruski ambasador programa, najbolji strijelac u povijesti ruske reprezentacije, Aleksandar Keržakov, glavni trener ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov i vodeće osobe Ruskog nogometnog saveza. Više od 200 novinara iz vodećih sportskih međunarodnih medija i predstavnici nogometnih saveza prisustvovali su utakmicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome