Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nogomet za prijateljstvo: U St. Peterburgu počelo natjecanje

Nogomet za prijateljstvo:  U St. Peterburgu počelo natjecanje
1

Mladi nogometaši – udruženi u osam međunarodnih Reprezentacija Prijateljstva na smaragdnim travnjacima nogometnih igrališta dokazuju da je prijateljstvo moguće bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest..

VIDEO

U Rusiji su započeli završni događaji Pete sezone međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta PAO „Gazprom“, „Nogomet za prijateljstvo“. U Sankt Peterburgu  danas su započeli završni događaji Pete sezone međunarodnog dječjeg socijalnog projekta „Nogometa za prijateljstvo,  kojeg organizira kompanija PAO „GAZPROM“, službeni partner FIFA-e i Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.  

Delegacije iz 64 zemlje iz Europe, Azije, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike pod geslom prijateljstva, mira i jednakosti stigle su u Sankt-Peterburg kako bi pokazali predanost ključnim vrijednostima projekta, razmijeniti iskustva iz svog napretka i dati primjer cijelom svijetu.


- Biti dijelom ovog projekta  velika je čast i zadovoljstvo! Iznimno sam ponosan na Ivana Omazića koji će braniti za Crveni tim Nogometa za prijateljstvo te Petra Raguža, mladog novinara, koji će, zajedno s ostalim mladim novinarima pratiti cijeli turnir. Ivan i Petar će ponijeti neprocjenjivo  životno i sportsko iskustvo iz Sankt Petersburga, kao i mnoštvo novih prijateljstava stečenih tijekom boravka na turniru - izjavio je trener GNK Dinama u kategoriji U- 11, Jakov Guja.

 
Mladi nogometaši – dvanaestogodišnji ambasadori vrijednosti projekta udruženi u osam međunarodnih Reprezentacija Prijateljstva na smaragdnim travnjacima nogometnih igrališta dokazuju da je prijateljstvo moguće bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest i fizičke mogućnosti. Mladi novinari u Međunarodnom dječjem press-centru rade zajedno sa odraslim predstavnicima masovnih medija uživo sa mjesta događaja u Sankt-Peterburgu, vode reportaže na vlastitom TV kanalu i radiju, oblikuju sadržaj za Internetske stranice i društvene mreže, svakodnevno izdaju novine i pripremaju materijale za vodeće svjetske sportske medije. 


 - Ovdje sam upoznao  puno sjajnih prijatelja, kao, na primjer, mlade nogometaše Sparte iz Praga,  Panathinaikosa iz Atene...Tu su se spojili mladi nogometaši iz cijelog svijeta, a sve nas veže ljubav prema sportu! Ovaj projekt nam pruža priliku da upoznamo druge kulture, druge poglede na svijet! -  rekao je Ivan Omazić, vratar Crvenog tima. 

- Ostvarili su mi se snovi. Počašćen sam što sam dio 'Nogometa za prijateljstvo'. - izjavio je 11-godišnji Petar Raguž, mladi novinar hrvatskog tima.Nema budućnosti bez prijateljstva, mira i jednakosti. Veselim se što se mogu družiti s djecom iz svih krajeva svijeta - zaključio je mladi novinar.

U sastavu međunarodnih delegacija, mlade sudionike u gradu na Nevi prate odrasli predstavnici delegacija zemalja sudionica, uključujući službene osobe nogometnih saveza i asocijacija, međunarodnih socijalnih programa, poznate novinare, a također i roditelje, učitelje i dječje trenere.

Mladi sportaši proći će kroz skupne treninge u sportskom kampu prijateljstva, gdje će pored timske igre i odabira uspješne taktike, djeca sudjelovati u zvjezdanim majstorskim tečajevima pod budnim okom poznatih nogometaša, proniknuti u duh vrijednosti projekta na olimpijskoj razini i sudjelovati u team buildingu, a kao dodatak za sudionike, tu će biti i škola 9 vrijednosti. Držeći se načela tradicije – sudionicima projekta „Nogometa za prijateljstvo' iz ranijih sezona predstoji trenirati Reprezentacije prijateljstva, isto tako 1. srpnja, prvi put u povijesti odigrat će se Nogometno prvenstvo za prijateljstvo.

Mladi nogometaši u sastavu Reprezentacija Prijateljstva pete sezone Dječjeg Međunarodnog Projekta „Nogometa za prijateljstvo“ susrest će se na stadionu kako bi pokazali svoju ljubav prema nogometu, privrženost vrijednostima i želju za pobjedom. 

Potom će 2 srpnja svi sudionici „Nogometa za prijateljstvo“ – odrasli i djeca zajedno sa poznatim nogometašima, umjetnicima, predstavnicima međunarodnih masovnih medija i političarima iz raznih zemalja raspravljat će o najvažnijim pitanjima promicanja vrijednosti projekta u okvirima godišnjeg Petog međunarodnog foruma „Nogomet za prijateljstvo“. Tradicionalno, sezona završava zajedničkim odlaskom na nogometnu utakmicu. 2017. godine sudionici će na svoje oči vidjeti finalnu borbu FIFA Kupa Konfederacija, koja će se odigrati na novoj Sankt-Peterburg Areni sa 70 000 sjedećih mjesta

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao