Obavijesti

Sport

Komentari 28

Nolan će biti Hrvat: Repeša je već razgovarao sa Smithom...

Cedevitin Amerikanac Nolan Smith stavio se na raspolaganje našoj reprezentaciji, no treba državljanstvo. U slučaju Dontayea Drapera sve je trajalo oko šest mjeseci

VIDEO

Jasmin Repeša već je razgovarao sa svojim igračem koji je voljan igrati za hrvatsku reprezentaciju, saznajemo od dobro obaviještenog izvora.

Ni Repeša ni HKS nisu željeli potvrditi da se radi na papirima za Nolana Smitha, ali on nam je potvrdio da se radi na tome.

- To je plan. Razgovarao sam s momčadi o budućnosti, radimo na tome. Super mi je ovdje, uživam igrati za Repešu, uz njega sam već toliko naučio i napredovao. Pa ako se otvori prilika da igram za Hrvatsku, bilo bi sjajno - rekao nam je 188 cm visoki 25-godišnjak iz Louisvillea.

Smith je na početku sezone blistao, jučer je protiv Cibone prvi put odigrao loše, no to ne mijenja sjajan dojam koji je dosad ostavio. U prva četiri kola ABA lige u prosjeku je postizao 16 poena uz 3,2 asistencije, a u dvije utakmice Eurokupa bio je još dojmljiviji (22 koša, 5,5 dodavanja). No još je bitniji njegov stil igre, koji se Repeši jako sviđa.

Iako Jasko još nije službeno potvrđen kao izbornik za sljedeću sezonu, nema razloga da ne ostane u toj ulozi. A Smith će nakon cijele sezone s njim u Cedeviti već znati što se od njega očekuje i u dresu reprezentacije.

U HKS-u su pojasnili proces dobivanja hrvatske putovnice.

- Prvo izbornik mora razgovarati s igračem i predložiti ga Stručnom savjetu HKS-a, koji zatim prijedlog daje na razmatranje Upravnom odboru. Nakon toga sve mora odobriti Hrvatski olimpijski odbor i na kraju Ministarstvo unutarnjih poslova - rekao je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić dodavši kako je u slučaju Dontayea Drapera cijeli proces trajao oko šest mjeseci.

Didi (29) odlično je odigrao Eurobasket u Sloveniji i smekšao brojne kritičare koji su tvrdili da nam ne treba stranac. No kako kod nas jednostavno nema playmakera reprezentativnog kalibra, osuđeni smo na “uvoz”.

- Rado bih i dalje igrao za Hrvatsku. Podupiru me i obitelj i prijatelji, ali sve sam stariji i ne znam kako će mi tijelo reagirati. Vidjet ću na kraju sezone u kakvom ću stanju biti - rekao je još u Ljubljani Draper, koji je cijele prošle sezone i na samom Europskom prvenstvu imao problema s tetivama, baš kao i Roko Ukić.

Pa ako ne bude mogao Didi, Smith je više nego dobra alternativa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi