Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nova BIRTIJA: Otišao je Bilić, a vratit će nam se Ćiro i Ivić...

Nova BIRTIJA: Otišao je Bilić, a vratit će nam se Ćiro i Ivić...
1

Čačićev limit jasno se vidio i sat i dan i dva dana nakon ispadanja. Ćiro je te stvari rješavao i prije natjecanja. Prvi dan priprema bi rekao, ne osvoji li Hrvatska prvenstvo, samo će on biti kriv

VIDEO

Ćiro se rađa, Ivić se postaje, a Bilić se i rodio i postaje. Imao je od koga učiti socijalne vještine, nagledao se Ćire, ali toliko je dobar u tome da bi čovjek rekao da se s tim ipak rodio. I pokoji trik naučio.

Po zanat je išao valjda svim trenerima koji su znanje htjeli podijeliti, a sad se na sve kalemi iskustvo. Znanje i iskustvo kao kamata na kamatu. Tako da, stvarno, otišao je Bilić, a na klupu reprezentacije će se za nekoliko godina vratiti i Ćiro i Ivić. Je, lako je sad govoriti.

Ali nešto sam govorio i prije. Ne bih Bilića rušio. Dao bih čovjeku da radi. Zaurlao bih, a ne smijem odati ime. Insajder mi je prije prvog kola rekao da se Pjaca neće naigrati, ne zato što će biti žrtva zavjere, zato što se drugi igrač mora prodati, nego naprosto zato jer Čačić ne razumije protiv kojih suparnika Pjaca donosi pobjedu.

Zbog prirode insajderova posla ne smijem odati ime. Čačićev limit jasno se vidio i sat i dan i dva dana nakon ispadanja. Ćiro je te stvari rješavao i prije natjecanja. Prvi dan priprema bi rekao, ne osvoji li Hrvatska prvenstvo, samo će on biti kriv. Zato je pitanje što s krvi i suzama igrača. Komu dati da s tim suzama radi dalje?

U svijesti kugle zemaljske 1998. i kasnije ostao je Šuker. Hrvatska je bio Šuker. Gdje god da dođeš, Hrvatska, aaaaa, Šuker. I dres. Jednostavno, prekrasan je. U dućanima po svijetu uvijek sam vidio dresove najboljih reprezentacija, i hrvatski, kako god nam išlo. No ova generacija ima veliku šansu da njeno lice ne bude Modrić. Ni Perišić, nitko pojedinačno, nego da ih se pamti kao velike brazilske ekipe, kao momčad.

I dalje je solidna šansa da će štovatelji nogometa nakon trideset godina znati napamet cijelu momčad, kao što znaju ‘onu’ mađarsku generaciju ili, recimo, ‘onaj’ Ajax. Kaže insajder, igrači vole Čačića. Ne galami, mirno razgovara. Što je silno važno, igrači koji sjede na klupi nisu nezadovoljni.

Ali kome dati da vodi ekipu vrhunskih igrača koji i krvare i plaču? Komu dati svjesne da su trebali biti prvi, prije nego što se iz naukovanja po svijetu vrati, ne vrate nego vrati, i Ćiro i Ivić?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao