Obavijesti

Sport

Komentari 52

Nova doza drame, ali pobjeda je tu! Čilić prošao u 2. kolo...

Nova doza drame, ali pobjeda je tu! Čilić prošao u 2. kolo...
1

Na papiru je izgledalo 'lako ćemo', a na terenu totalno drugačija priča. Opet je Čilić imao svoje 'mušice' u meču. Dva teška 'tie breaka' i jedan lagani set bili su dovoljni za prolazak u 2. kolo Wimbledona...

VIDEO

Navijači Marina Čilića očito ne mogu pogledati njegov meč bez kidanja noktiju i Normabela. Najbolji hrvatski tenisač prošao je u drugo kolo Wimbledona pobijedivši Adriana Mannarina 7-6 (6), 7-6 (4) i 6-3 nakon velike borbe. Opet ništa nije išlo lagano.

Na papiru je izgledalo 'lako ćemo', a na terenu totalno drugačija priča. U prvom setu obojica su držala uvjerljivo svoje servise bez nekih poteškoća i otišli smo u 'tie break'. Marin sjajno otvorio i vrlo brzo poveo 4-0. Mislima smo već svi bili u drugom setu, no naš tenisač nas je vratio u stvarnost.

Wimbledon

Nekoliko pogrešaka i Mannarino je izjednačio na 4-4. Imao je Francuz i set loptu, ali onda se Marin probudio, osvojio tri poena zaredom i osvojio prvi set.

Na krilima osvojenog seta Čilić je već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Servis ga je solidno držao, uz poneke pogreške, ali na isti način bi uzvratio i Mannarino. Prvu set loptu u drugom setu imao je na 5-3 na protivnikovom servisu, no nije iskoristio i morao se okrenuti svome servisu. Stigle su i nove dvije set lopte, ali stigle su i dvije kardinalne pogreške. Francuz je taj poklon primio širokih ruku i lijepim forhendom stigao do 'break lopte'.

Mannarino je potvrdio 'break', a onda nova drama na Marinovom servisu. Imao je Francuz prvu 'break loptu', publika je bila na njegovoj strani, no Čilić se pribrao i s dva odlična servisa izborio 'tie break'.

Ovaj put nas je naš tenisač poštedio 'sekiranja'. Oduzeo je odmah poen Francuzu na njegovom servisu i sigurno to odradio do kraja 'tie breaka' za 2-0 u setovima. 

Wimbledon

E u trećem setu smo napokon gledali Čilića kakvog želimo gledati stalno. Mirno je držao servis i u šestom gemu došao do 'brejka'. Bez stresa je do kraja sve odradio i sa 6-3 u posljednjem setu osigurao pobjedu. 

Bio je ovo Marin kojeg gledamo kroz cijelu sezonu. Na trenutak izgleda poput Đokovića, a na trenutak na tenisača koji nije ni u TOP 300. Takve oscilacije koštale su ga ranog ispadanja s Roland Garrosa i poraza od Schwartzmana u drugom kolu Queensa gdje je branio naslov. 

Nadali smo se da je tempirao formu za Wimbledon gdje je igrao u finalu 2017. godine, no opet je tu bilo dosta mučenja. Da, prvo kolo je uvijek teško i prepreka je apsolvirana. No trebamo biti svjesni da će Marin s ovakvom igrom imati velikih problema protiv bilo kojeg protivnika. Normabel, grižnja noktiju i 'sekiranje' ostat će standardna oprema svakog navijača Marina Čilića.

Marin će u drugom kolu igrati protiv Portugalca Joaa Souse...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani