Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nova pobjeda Tottenhama: Modriću "sedmica", Ćorluki 6.5

Nova pobjeda Tottenhama: Modriću "sedmica", Ćorluki 6.5
1

Nogometaši Tottenhama uspješno su krenuli u 2011. godinu. U 21. kola slavili su na White Hart Laneu protiv gradskog rivala Fulhama s 1-0, a jedini gol zabio je Bale

VIDEO

Tottenham je gol odluke postigao u 42. minuti. Van der Vaart je snažno tukao iz slobodnog udarca iz velike daljine, a Gareth Bale je vješto glavom zahvatio loptu i promijenio joj smjer, od prečke u mrežu.

Luka Modrić odigrao je, kao i obično, cijelu utakmicu za domaću momčad. No, ovoga puta mu se na terenu pridružio još jedan hrvatski nogometaš i reprezentativac, Vedran Ćorluka, koji je ušao u igru u 27. minuti umjesto ozlijeđenog Alana Huttona. Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa ostali su cijelu utakmicu na klupi domaćina.

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Spursa u prvenstvu, te treća pobjeda Tottenhama u nizu u međusobnim ogledima u Premiershipu protiv Fulhama, koji je u nastavku napravio pritisak zbog kojeg su domaći navijači strijepili do kraja, ali ipak nije uspio zabiti gol.

Manchester City je također ostvario treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu. Svladao je kao domaćin Blackpool s 1-0, i to zahvaljujući golu Adama Johnsona u 34. minuti. Samo tri minute kasnije, Carlos Tevez propustio je iz penala povećati prednost domaćina. Argentinski napadač šutirao je pokraj gola. Blackpoolu je ovo bilo čak četvrto uzastopno gostovanje u prvenstvu (budući da je imao čak tri odgođene utakmice kao domaćin), a na prethodna tri je osvojio sedam od mogućih devet bodova.

Nakon što su ranije ovoga tjedna na svom Anfieldu izgubili od Wolverhamptona 1-0, nogometaši Liverpoola su, opet kao domaćini, na jedvite jade pobijedili Bolton s 2-1, i to zahvaljujući pogotku u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon ubacivanja Stevena Gerrarda s desne strane, loptu je u gužvi Joe Cole iz neposredne blizine gurnuo u mrežu. Možda je pritom bio i u zaleđu.

Gosti su poveli u 43. minuti kad je glavom zabio Kevin Davies. Izjednačio je Fernando Torres u 49. minuti vrlo lijepim golom iz voleja, nakon odličnog posluživanja Gerrarda.

Ivan Klasnić ušao je u igru u 70. minuti, a u završnici je čak tri puta zapucao na gol Liverpoola, glavom, desnom i lijevom nogom, ali nije uspio postići pogodak.

Nikola Kalinić zbog suspenzije nije konkurirao za sastav Blackburna, koji je u gostima izgubio od Sunderlanda s 3-0. Za domaćina su poentirali Welbeck i Bent već u prvih 20 minuta dvoboja, te Gyan u 89. minuti.

Modriću sedmica, Ćorluki 6.5

Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su dobru utakmicu za svoj Tottenham u prvenstvenoj pobjedi protiv Fulhama 1-0, ako je suditi po ocjenama koje im je dodijelio nogometni portal Goal.com.

Modrić je, kao i obično, odigrao cijelu utakmicu za momčad Harryja Redknappa te je, opet kao i obično, bio jedan od boljih ili najboljih u svojoj momčadi. Goal.com ocijenio ga je sa sedmicom. Bolje od njega prošli su samo Velšanin Garet Bale, strijelac jedinog gola na utakmici, koji je dobio 7.5, te srednji branič Michael Dawson s osmicom.

Vedran Ćorluka, koji je u 27. minuti zamijenio ozlijeđenog Alana Huttona, dobio je solidnu ocjenu 6.5.

Premiership, 21. kolo:

West Bromwich Albion - Manchester United 1-2 (Morrison 14 / Rooney 3, Hernandez 75)

Tottenham – Fulham 1-0 (Bale 42)

Liverpool - Bolton 2-1 (Torres 49, Cole 90+2 / Davies 43)

Manchester City - Blackpool 1-0 (Johnson 34)

Stoke City -Everton 2-0 (Jones 23, Jagielka 69 - ag)

Sunderland - Blackburn 3-0 (Welbeck 11, Bent 19, Gyan 89)

West Ham United - Wolverhampton 2-0 (Zubar 50 – ag, Sears 79)

Birmingham – Arsenal 0-3 (Van Persie 13, Nasri 58, Johnson 65 – ag)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.