Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nova senzacija na Euru: Rusi šokirali snažne Norvežane!

Nova senzacija na Euru: Rusi šokirali snažne Norvežane!

Norvežani imaju nevjerojatnu kvalitetu. Reprezentacija koja ima ponajboljeg igrača svijeta Sandera Sagosena automatski je jedan od favorita za naslov, ali danas nije imala šanse protiv sjajne Rusije

VIDEO

Slavni i zlatom popločani dani daleko su iza ruske rukometne reprezentacije, ali na Croatia Cupu smo se iz prve ruke mogli uvjeriti da Rusi nisu nimalo bezazlena ekipa. U prvom susretu smo ih svladali teškom mukom, odmah sljedeći dan su nam uzvratili i pokazali koliko su neugodni, a sada su trećeg dana Europskog prvenstva stekli titulu ponajveće senzacije ovogodišnjeg turnira! 

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Rusija je u drugom kolu prvog kruga šokirala Norvešku (23-22) i tako jednom od kandidata za naslov zadala težak poraz odmah u prvom krugu. Rusi nemaju istinsku zvijezdu i klasnog individualca, ali sve to su nadoknadili timskom igrom i granitnom obranom u što smo se i sami mogli uvjeriti. 

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group F - Norway v Russia

Norvežani imaju nevjerojatnu kvalitetu. Reprezentacija koja ima ponajboljeg igrača svijeta Sandera Sagosena automatski je jedan od favorita za naslov, ali danas nije imala šanse protiv sjajne Rusije. Rusi su vodili gotovo cijeli susret, granitnom obranom zaustavili Norvežane, a brzom tranzicijom trpali norveškog golmana. 

Istaknuo se Žitnikov koji je zabio sedam golova, četiri je zabio Kotov, još četvorica su zabila po dva gola. Ključ za pobjedu bilo je zaustaviti Sandera Sagosena. On je mozak Norveške, pokretač svega i ako ga ne zaustavite, gotovi ste. Rusi to nisu dopustili. Zabio je tek četiri gola, ali još bitnije za Rusiju, skroz su ga odsjekli od ostatka momčadi i prekinuli njegov protok lopte. Forsirao je, ispucao čak 11 lopti. Nešto je promašio, a nešto mu je skinuo sjajni Kirejev koji je skupio 12 obrana.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group F - Norway v Russia

Osim Sagosenova četiri gola, najbolji je bio Barthold sa sedam golova.

Rusija je ovom pobjedom osigurala prolazak u drugi krug, a ako u sljedećem kolu svlada Slovačku, što je za očekivati, u drugi krug će prenijeti dva boda što baš nitko nije mogao niti zamisliti prije početka turnira. S druge strane, Norvežani su ostali bez bitna dva boda zbog čega su si otežali put prema završnici. 

U ostalim susretima nije bilo iznenađenja. Danska je pregazila Sloveniju s 34-23 i osigurala prolazak dalje. Nevjerojatni Hansen zabio je osam golova, Gidsel sedam, a nemoćne Slovence predvodio je Mačkovšek sa šest golova.

Do velike pobjede stigla je i Španjolska koja se lako obračunala sa Švedskom (32-28). Bio je to susret aktualnog europskog prvaka i svjetskog viceprvaka, ali Španjolci su pokazali da su trenutno razina iznad. Fernandez je utrpao osam golova, a Canellas sedam. Šveđane je predvodio Wanne sa osam golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora