Obavijesti

Sport

Komentari 31

Novi 'bijeli brod': Armada će na finale Kupa u Šibenik trajektom

Novi 'bijeli brod': Armada će na finale Kupa u Šibenik trajektom
1

Navijači Rijeke prije tri i pol godine putovali su na Jadranski derbi na Poljud Jadrolinijinim trajektom Zadar, a sad će opet to učiniti do Šibenika, gdje 1. kolovoza igraju za Kup s Lokomotivom

VIDEO

Split je bio jedna od posljednjih postaja na riječkom putu do povijesne dvostruke krune prije tri i pol godine, a sad će Armada na put do obrane naslova pobjednika Kupa i šeste titule u tom natjecanju u Šibeniku opet - trajektom.

Rijeka i Lokomotiva borit će se za Rabuzinovo sunce 1. kolovoza na Šubićevcu, a navijači momčadi s Rujevice, kao i u ožujku 2017., dogovorili su suradnju s Jadrolinijom za putovanje brodom Zadar koji će za tu priliku biti "bijeli brod".

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Armada brodom stigla u Split 2017.

- Sjajna iskustva s utakmice u Splitu odmah su nas ponukala na razmišljanje kako bi to bilo idealno ponoviti plovidbom do Šibenika. S jedne je strane cesta na kojoj će vjerojatno biti gužve, redovi i nesnosne vrućine, a s druge plovidba morem - rekao je predsjednik Armade Dejan Božić za Novi list.

Trajekt Zadar prima nešto manje od 1100 putnika, a trebalo je naći zajednički jezik oko cijene koja nije mala. Na koncu su se s Jadrolinijom našli na 250 kuna. Mahom su to mlađi ljudi, ići će i nekoliko članova iste obitelji pa su u Armadi dogovorili nižu cijenu.

- Uvijek smo spremni uključiti se u kreiranje lijepih priča poput ove, već smo se uvjerili u uspješnost i vrijednost ovakvih poduhvata - rekao je David Sopta, predsjednik uprave Jadrolinije.

Na Poljudu te 2017. bilo ih je preko 1000, a sad će na stadion službeno moći 700 uz još mogućih 200 na središnjoj tribini Šubićevca. I svi oni željet će opet povikati: "Važ je naš!".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener