Obavijesti

Sport

Komentari 87

Dinamo razbio Škendiju! Drmiću prvijenac, Petkovićeva fantazija

Dinamo razbio Škendiju! Drmiću prvijenac, Petkovićeva fantazija
22

Bruno je ušao u drugom poluvremenu i ponio kapetansku traku. Brzo je majstorijom namjestio gol Andriću, a onda i sam zabio zaista sjajan gol. Prethodno je Drmić otključao mrežu Škendije svojim prvijencem

Ante Čačić odlučio je prvu pripremnu utakmicu Dinama otvoriti kobiniranim sastavom. Priliku su od prve minute dobili novopridošla pojačanja Josip Drmić i Robert Ljubičić da bi u drugom poluvremenu zamijenio svih 11 igrača, na teren zajedno poslao Brunu Petkovića i Komnena Andrića, što je sve u konačnici donijelo dominantnu i visoku pobjedu 3-0 protiv Škendije na pripremama u Sloveniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo - Škendija 3-0 03:54

Dinamo je u Lendavi u prvom dijelu zaigrao u idućem sastavu: Zagorac - Štefulj, Theophile, Lauritsen, Moharrami - Ademi - Špikić, Ljubičić, Tolić, Emreli - Drmić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I premda je početak susreta bio nešto sporiji, 'plavi' su do prednosti stigli već u 16 minuti. Točnije malo više od 15 minuta bilo je dovoljno Josip Drmiću da postigne neslužbeni prvijenac u dresu Dinama kada je na sjajno dodavanje Špikića po podu dočekao loptu na drugoj stativi i ugurao ju u mrežu.

U prvom poluvremenu posebno se istaknuo Robert Ljubičić (22), koji je u ovom prijelaznom roku stigao iz bečkog Rapida. Mladi veznjak pokazao je da se ne boji izazova, tražio je loptu i vodio igru te u 45 minuta pokazao da će, ako ovako nastavi, biti odlično pojačanje zagrebačke momčadi.

Aktivan je bio i Mahir Emreli. Dinamovo krilo pravilo je velike probleme obrani Škendije i gotovo je svaki napad išao kroz njegove noge.

Ante Čačić je na poluvremenu zamijenio svih 11 igrača pa u drugi dio poslao idući sastav: Nevistić - Ristovski, Perić, Dilaver, Bočkaj - Mišić, Gojak - Jurić, Petković, Menalo - Andrić.

A onda je na scenu stupio Bruno Petković. Zaigrao je na poziciji 'desetke' iza Komnena Andrića i još jednom pokazao da kada mu je dan, kada je u pravom ritmu, nema mu ravnog. Prvo je majstorski u 54. minuti namjestio gol Andriću kada je poslao dubinsku loptu i suigrača gurnuo u šansu jedan na jedan, a zatim je i sam zabio zaista sjajan gol.

Fenomenalno se probio kroz sredinu, zarolao jednog, namjestio se na ljevicu pa u solo akciji fantastično pogodio suprotan kut u malu mrežicu.

Dinamo je nastavio pritiskati, stvorio niz šansi, Škendija je i čistila loptu s gol-crte nakon pokušaja Menala, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Sukus svega je da je konačan ishod mogao biti i veći, no dojam Dinamove igre je sjajan. Brzo, poletno, s puno kombinatorike i želje. Iduća prijateljska utakmica igra se utorak 28. srpnja i protivnik je Nafta, a treća u petak 1. srpnja protiv Spartaka iz Trnave.

Utakmicu možete pogledati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRIPREMNA UTAKMICA 18 sati , Lendava, Slovenija
Dinamo
Drmić 16', Andrić 54', Petković 81'
3 : 0
Škendija
Sortiranje događaja

KRAJ u Lendavi!

Sudac je svirao kraj minutu prije isteka dodatka, no to ionako ništa ne bi promijenilo. Dinamo je pobjedom i dominantnom predstavom startao u ljetne pripreme protiv Škendije koja je srušila Maribor te namučila Zrinjski i Ferencvaroš. Makedoncima je ovo bio prvi poraz na pripremama.

Prvi gol u 'plavom' dresu dao je Josip Drmić i to nakon nepunih 16 minuta dok je drugi dio susreta pripao Bruni Petkoviću. Prvo je majstorski asistirao Andriću pa i sam zabio sjajan gol.

Igrat će se još dvije minute sučeva dodatka.

87'

Bočkaj je s lijeve strane preciznom loptom pronašao Brunu Petkovića u sredini, no napadač Dinama ovoga puta nije bio precizan glavom. Bio je sam, no nije ju zahvatio na dobar način.

Ostaje 3-0 za Dinamo.

81'

GOOOOOOOL! Što je sada Bruno Petković napravio braničima Škendije... Ovo je fantazija, kao u danima kada je bio u najboljoj formi karijere.

Fenomenalno se probio kroz sredinu, zarolao jednog, namjestio se na ljevicu pa u solo akciji fantastično pogodio suprotan kut u malu mrežicu.

Majstor ostaje majstor, sjajan gol.

80'

Petković za Jurića, Jurić za Menala. Menalo je lažnjakom izbacio čuvara pa probao vratiti u sredinu, no nije prošlo.

Ipak, bila je to zaista sjajna i brza akcija Dinama. Lijepa za oko.

Komentari 87