Obavijesti

Sport

Komentari 9

Novi div u redu za Vuškovića: 'Mladi Hrvat si kupuje vrijeme'

Novi div u redu za Vuškovića: 'Mladi Hrvat si kupuje vrijeme'

Neko vrijeme činilo se da je PSG gotova stvar. Da je bogati pariški klub zakapario jednog od najvećih Hajdukovih talenata. No, moćni agent Pini Zahavi ne sklapa poslove na prvu loptu. Ima još potencijalnih destinacija

VIDEO

Jučerašnji dan nakratko je uznemirio navijače Hajduka. Zatekla ih je informacija da je jedan od najvećih talenata splitskog kluba raskinuo ugovor. Luka Vušković (16) uistinu je raskinuo, ali samo kako bi isti dan potpisao novi, do ljeta 2026. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi dres Hajduka

VIDEO

Riječ je o normalnim situacijama za igrače koji su maloljetni. U siječnju je potpisao ugovor kada je navršio 16, a kako se kao maloljetnik može vezati najviše na tri godine, Hajduk ga je na ovaj način osigurao još dodatnih šest mjeseci.

Zlu ne trebalo, reklo bi se, no ljeto 2026. je daleka budućnost. Pogotovo kada se radi o igraču svjetskog potencijala za kojeg u redu stoje sami najjači svjetski klubovi.

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama

Neko vrijeme činilo se da je PSG gotova stvar. Da je bogati pariški klub zakapario Vuškovića i da je samo pitanje trenutka kada će Split zamijeniti francuskom prijestolnicom.

Ipak, Vuškovićev agent Pini Zahavi ne sklapa poslove na prvu loptu i u pozadini cijele priče "kuha" se najbolja moguća opcija. Pa francuski Sports Zone javlja da su za usluge mladog stopera zainteresirana još tri kluba, koja su postigla dogovor s Vuškovićem.

Još se otprije zna da je jedan od njih Manchester City, da su 'građani' pokazali interes, no svježa informacija je da je jedan od njih i Chelsea.

'Plavci' su taman prodali Matea Kovačića rivalu i ostali bez Hrvata u svojim redovima. Financijski su strahovito moćni otkako ih je preuzeo Todd Boehly, američki biznismen i investitor, koji je "težak" preko 5 milijardi američkih dolara pa nema sumnje da su kadri zadovoljiti apetite Hajduka.

Naravno, svest će se na najbolje ponude samom igraču i klubu nakon čega će se znati hoće li Vušković napustiti Hajduk već ovog ljeta ili će u bijelom dresu odigrati još koju sezonu.

- Mladi Hrvat kupuje vrijeme, ali uskoro će donijeti odluku. Nijedan klub i dalje ne može tvrditi da je postigao dogovor s igračem - pišu Francuzi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika