Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Novi hrvatski rekord u bacanju kugle! Mihaljević srušio Žunića

Na mitingu u Slovenskoj Bistrici bacio je kuglu dalekih 21,84m! Na velikom uspjehu čestitao mu je vlasnik prijašnjeg rekorda, olimpijac Stipe Žunić, koji je do danas držao hrvatski rekord

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
9 komentara

Hrvatski bacač diska i kugle Filip Mihaljević postavio je novi hrvatski rekord u bacanju kugle na otvorenom!

Na mitingu u Slovenskoj Bistrici bacio je kuglu dalekih 21,84m što je zaista sjajan hitac! Na velikom uspjehu čestitao mu je vlasnik prijašnjeg rekorda, olimpijac Stipe Žunić, koji je do danas držao hrvatski rekord s 21,48m.

I dok je za naše prilike hitac od 21,84m prilično sjajan, u svjetskim okvirima zapao bi negdje u sredinu. Najbolji bacači kugle svijeta trenutno Ryan Crouser, Tom Walsh, Darrell Hill, David Storl, a tu svoje cijenjeno mjesto bez obzira na formu imaju i Ryan Whiting ili Joe Kovacs, imaju svi osobne rekorde preko 22 metra, a nerijetko se borba za prva tri mjesta mitinga odvija preko 22,20m.

Ne tvrdimo bezveze da je muška konkurencija u bacanju kugle trenutno najjača otkad postoji IAAF jer toliko kompetentnih bacača preko 22 metra nikada nije bilo odjednom.

Da naš Filip Mihaljević ima svoje mjesto i u tom društvu govori činjenica da je danas u Slovenskoj Bistrici imao neke hice s prijestupom na dalekih 22,63m!

Drugim riječima, Filip ima tu daljinu, samo nedostaje pravi hitac koji bi ga vinuo u bacačke visine i dao mu dodatnu dozu samopouzdanja.

Naši partneri pišu
Message