Obavijesti

Sport

Komentari 28

Novi izbornik, stari problemi: Bez Šipića nema golova s crte, a ovo je podsjetilo na Egipat...

Novi izbornik, stari problemi: Bez Šipića nema golova s crte, a ovo je podsjetilo na Egipat...
2

Samo mjesec i pol dana od Horvatovog izbora za Svjetsko prvenstvo, u Perkovčevom smo imali 10 od 16 novih igrača. Gotovo pa za zamisliti se, još u prvoj sedmorci četvoricu (Brozović, Štrlek, Šego, Stepančić)

VIDEO

E, ovom se baš nismo nadali. Goran Perkovac debitirao je porazom na klupi Hrvatske od Nizozemske, ali porazom u kojem smo početkom drugog poluvremena gubili sedam razlike. Podsjetilo je tada i na onaj nesretni Egipat. Samo zahvaljujući Dominiku Kuzmanoviću na golu, stopirali smo pad u potpuni nokdaun, ali samo do 32-27, za prvi naš poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo dogodine i prvu pobjedu Nizozemske protiv Hrvatske uopće. Već u nedjelju dočekat ćemo ih u Osijeku gdje za prvo mjesto, koje nam je važno i zbog pozicije nositelja na Euru, moramo i misliti na ovih pet razlike. Ali, i bilo kakva pobjeda bi trebala biti dovoljna budući da su Nizozemci već kiksali u Grčkoj.

Perkovac debitirao porazom! Hrvatska izgubila u Eindhovenu
Perkovac debitirao porazom! Hrvatska izgubila u Eindhovenu

Čuda na terenu nismo očekivali jer ni štapićem se ne može u dva treninga prebrisati ono što nije bilo dobro u zadnje vrijeme, a nije bilo dobro puno toga. U samo mjesec i pol dana od Horvatovog izbora za Svjetsko prvenstvo, u Perkovčevom smo imali 10 od 16 novih igrača. Gotovo pa za zamisliti se, još u prvoj sedmorci četvoricu (Brozović, Štrlek, Šego, Stepančić). Na tribini su ostali Šunjić, Jelinić i Grahovac.

Plan je bio da igramo brže, bez izmjena, ali malo to vrijedi kada je obrana, već tradicionalno, puna problema, ispadanja, igre bez kontakta. Napad je bio trom, izbornik je već nakon sedam minuta mijenjao Karačića za Duvnjaka, Mandića za Štrleka, trenutak kasnije i Klaricu za Stepančića koji je u četvrtoj minuti nakon zabio za Hrvatsku nakon tri godine. Dobrodošao natrag, majstore. Šteta što ga više nismo vidjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razbranili golmana

Ubrzali smo s Karačićem, Šarac nam je donio šut i golove izvana, ali osjetilo se da bez Šipića nedostaju golovi s crte. Uspjeli smo zbrljati dvije kontre Štrleka i Glavaša, kasnije još i Mandićev prijestup. Steins je bio prebrz za Brozovića i cijelu našu obranu, ionako nitko jedan na jedan s njegovom hitrinom nema što tražiti. Nizozemska je povela 8-5 u 15. minuti, dok Šego nije povezao dvije obrane, s lijevog pa desnog krila, i uhvatili smo je pred kraj poluvremena (13-13) pa razbudili zgodnu skupinu naših 100-tinjak navijača. 

Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28

I onda potpuni blackout na otvaranju drugog poluvremena, nismo se ni vratili iz svlačionice, a Nizozemci su nam pobjegli na 21-14. Plamen je Perkovac pokušao gasiti s Duvnjakom koji je sjedio na klupi od osme minute, ali neuspješno. Razbranili smo Ravensbergena koji nam je čak i zabio sa svog gola, uz 12 obrana.

Pribrali smo se. Kuzmanović je konačno zaustavio Smitsa sa sedam metara, povezao ukupno pet obrana, ali dvije su se odbile Nizozemcima, jednu je uprskao Klarica i približili smo se samo na 23-19.

Štrlek je uhvatio ritam na krilu, Kuzmanović i dalje skidao šuteve domaćinima, a kad smo trebali u napad za -2, i on je mladenački ubrzao i poklonio im loptu. Šteta jer to je mogla biti nada za potpuni povratak. Nada je sada da će do nedjelje to izgledati bolje...

Nizozemska - Hrvatska 32-27 (15-13)

Nizozemska: Ravensbergen 1 (12 obrana), A. Versteijnen; Stavast 5, Ten Velde 2, Schoenacker, Kooijman, Steins 6, Benghanem 3, Schagen 3, Kooij 1, Geenen, N. Versteijnen, J. Smits, K. Smits 8, Jansen, Baijens 3

Hrvatska: Kuzmanović (8 obrana), Šego (6 obrana); Duvnjak 2, Šoštarić 1, Stepančić 1, Šarac 2, Karačić 4, Maraš, Načinović 1, Štrlek 4, Brozović, Mandić 3, Lučin 4, Glavaš 3, Srna, Klarica 2

Sedmerci: Nizozemska 5/6, Hrvatska 4/4

Isključenja: Nizozemska 8 minuta, Hrvatska 6 minuta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu