Obavijesti

Sport

Komentari 65

Srpkinja Mandić osvojila zlato pa se umirovila, Biles odustala zbog mentalnih problema?

Srpkinja Mandić osvojila zlato pa se umirovila, Biles odustala zbog mentalnih problema?

Četvrtog dana natjecanja na Olimpijskim igrama Hrvatska nije uspjela osvojiti treću taekwondoašku medalju. Jedriličari su nastavili natjecanja, a imali smo polovičan uspjeh u tenisu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre 4. dan , Tokio
Sortiranje događaja
RUSKINJE DO ZLATA

Ruska ženska gimnastička reprezentacija osvojila je naslov olimpijskih pobjednica u višeboju na OI u Tokiju

Lilija Ahajmova, Viktorija Listunova, Angelina Melnikova i Vladislava Urazova u finalu su osvojile 169.528 bodova i detronizirale Amerikanke, koje su osvajale ekipno zlato u Londonu 2021. i Rio de Janeiru 2016. godine. 

Amerikanke su sa 166.096 bodova osvojile srebro, prvenstveno zbog nespremnosti njihove heroine s Igara u Riju Simone Biles. Osvajačica četiri zlata otprije pet godina Biles u utorak je izvela samo jedan preskok nakon kojega je napustila natjecanje. Prema nekim izvještajima, Biles je odustala od daljnjeg sudjelovanja u ekipnom finalu zbog ozljede, a prema nekima zbog mentalnih problema. Bez Biles, Jordan Chiles, Sunisa Lee i Grace Mc Callum su držale korak s Ruskinjama sve do posljednje sprave partera, no na toj je spravi Chiles podbacila, pa su Ruskinje na kraju sakupile gotovo dva i pol boda više.

Broncu su osvojile Britanke Jennifer Gadirova, Jessica Gadirova, Alice Kinsella i Amelie Morgan sa 164.096 bodova, 0.458 više od četvrtih Talijanki.

Ovo je prvo zlato za Rusiju u ženskom višeboju još od Barcelone 1992. godine kada je nastupala pod imenom Zajednica neovisnih država.

Ruske gimnastičarke tako su se pridružile svojim muškim kolegama koji su u ponedjeljak osvojili zlato u momčadskom višeboju.

LARINU ZLATO

Rus Vladimir Larin osvojio je zlato u taekwondou u kategoriji iznad 80 kilograma. On je u finalu pobijedio Dejana Georgijevskog iz Sjeverne Makedonije rezultatom 15-9.

Kubanac Rafael Yunier Alba Castillo i Južnokorejac In Kyo Don bili su brončani u kategoriji iznad 80 kg. 

U istoj kategoriji borio se i hrvatski predstavnik Ivan Šapina, ali ispao je u četvrtfinalu. 

SRPKINJA ZLATNA!

Prije devet godina je u Londonu pokorila konkurenciju i osvojila zlato, a sada je isto napravila i u Tokiju.

Fantastična srpska taekwondoašica Milica Mandić osvojila je zlato u kategoriji do 67+ kilograma pobijedivši Lee Da-bin iz Južne Koreje s 10-7.

24sata

Mandić je ispisala povijest srpskog sporta jer je postala prvi srpski sportaš koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama. Za srpski sport je ovo treća medalja u Tokiju. Broncu je osvojila taekwondoašica Tijana Bogdanović, a srebro streličar Damir Mikec. 

Srpskoj borkinji je ovo vjerojatno bio i posljednji meč u karijeri jer je još uoči Tokija najavila odlazak u mirovinu nakon Olimpijskih igara iako joj je tek 29 godina.

Otišla je sa stilom.

VATERPOLISTI IZGUBILI

Težak poraz hrvatski vaterpolisti doživjeli su u drugom kolu olimpijskog turnira. Australija nas je razbila s 11-8 i tako nam otežala put prema drugom krugu. S pobjedom smo mogli proći dalje, ali nismo uspjeli.

Opširnije pročitajte OVDJE.

JURAK I DODIG U MIXU

Darija Jurak i Ivan Dodig predstavljat će hrvatsku u konkurenciji mješovitih parova na olimpijskom teniskom turniru u Tokiju, a ždrijeb ih je u prvom kolu poslao na četvrte nositelje, ruski par Anastasia Pavljučenkova - Andrej Rubljov.

U turniru je 16 parova, a za prve nositelje postavljeni su Francuzi Kristina Mladenović i Nicolas Mahut koji će u 1. kolu igrati protiv ruske kombinacije Jelena Vesnina - Aslan Karacev.

Drugi nositelji su Grci Maria Sakkari i Stefanos Tsitsipas, a treći Amerikanci Bethanie Mattek-Sands i Rajeev Ram.

Jurak i Dodig će protiv Pavljučenkove i Rubljova igrati u srijedu, a njihov meč će biti kao četvrti od 4 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Dodig će imati dvostruki program, jer će u 5.30 sati na teren s Marinom Čilićem u lovu na polufinale turnira muških parova, a na tom im putu stoje Britanci Andy Murray i Joe Salisbury.

Svoj će četvrtfinalni meč u srijedu odigrati i najbolji svjetski par Nikola Mektić - Mate Pavić, a plasman u polufinale će tražiti na središnjem terenu protiv domaće kombinacije Ben McLachlan - Kei Nishikori. Taj je meč na rasporedu kao četvrti od 4 sata ujutro. 

Komentari 65