Obavijesti

Sport

Komentari 186

Hrvat Fatović srušio Hrvatsku! Australci napravili senzaciju

Hrvat Fatović srušio Hrvatsku! Australci napravili senzaciju
10

Težak poraz hrvatski vaterpolisti doživjeli su u drugom kolu olimpijskog turnira. Australija nas je razbila s 11-8 i tako nam otežala put prema drugom krugu. S pobjedom smo mogli proći dalje, ali nismo uspjeli

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u 2. je kolu skupine B olimpijskog turnira u Tokiju pretrpjela neugodan poraz 8-11 (3-3, 0-2, 3-2, 2-4)  od Australije.

Pokretanje videa...

Matea Jelić VIDEO

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Hrvatska je jedino vodstvo na utakmici imala na samom početku utakmice kada je nakon tri minute igre Joković uz dosta sreće postigao gol za 1-0 iz peterca. No, Australci su odgovorili golovima Howdena, Powera i Roacha. Da se na prvi odmor ode s izjednačenim rezultatom pobrinuli su se Fatović i Obradović.

No, uslijedilo je razdoblje od više od 12 minuta tijekom kojeg Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Uz nepreciznost naših reprezentativaca tomu je pridonio i australski vratar Hrysanthos koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih reakcija. Australija je sterilnu igru hrvatskog napada znala iskoristiti i s dva gola Campbella te po jednim Andrewa Forda i Putta povela sa 7-3. 

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

U drugoj polovici treće četvrtine Hrvatska je uspjela postići tri gola zaredom, prvo Fatović, pa dva puta Joković, te uoči posljednjih osam minuta smanjila na 7-6.

I kada se očekivao nastavak naleta Hrvatske, dogodilo se suprotno. Australija je golovima Campbella, Youngera i Blakea Edwardsa povela sa 10-6 i tako riješila pitanje pobjednika.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza. Hrvat Elvis Fatović je tako drugi put srušio Hrvatsku na klupi Australije i zagorčao nam život. Pobjedom smo mogli osigurati drugi krug, ali sada za to moramo pobijediti nekoga iz trojca Crna Gora, Španjolska i Srbija.

Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak igrati protiv Crne Gore.

HRVATSKA - Australija 8-11 (3-3, 0-2, 3-2, 2-4)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Obradović 1, Garcia

AUSTRALIJA: Hrysanthos, Campbell 3, G. Ford, Tomašević, Power 1, L. Edwards, Roach 1, Younger 1, A. Ford 1, Putt 1, Howden 1, B. Edwards 2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre, vaterpolo, drugo kolo 12.50 , Tokio
Hrvatska
8 : 11
Australija
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj u Tokiju. Hladan tuš za Hrvatsku, Australija Elvisa Fatovića nam je očitala bukvicu i zadala prvi poraz na Olimpijskim igrama (11-8).

Pobjedom smo mogli osigurati prolazak dalje, ali nismo uspjeli. Zagorčali smo sami sebi život pa sada za plasman dalje moramo pobijediti nekoga iz trojca Crna Gora, Srbija i Španjolska. 

Australce je predvodio Campbell s tri gola, a Joković je za nas zabio također tri. 

31'

Novi naš gol. Bukić je zabio. Ali kasno je...

31'

Zabio je Bukić naš sedmi gol, ali odmah su uzvratili Australci. Rezultat je 11-7 minutu prije kraja. 

27'

Teško da se možemo vratiti. Australija je zabila novi gol i došla na plus četiri. Precizan je bio Edwards. Osmi australski strijelac na ovoj utakmici. 

26'

Ne ide, pa ne ide. Lončar je imao zicer, pogodio je prečku. I evo kazne na drugoj strani. Prespori smo danas, Australci su nas rasturili s plivanjem. Younger je zabio svoj prvi gol, Australija serijom 2-0 dolazi do plus tri.

Komentari 186