Sport

Komentari 186

Hrvat Fatović srušio Hrvatsku! Australci napravili senzaciju

Hrvat Fatović srušio Hrvatsku! Australci napravili senzaciju

Težak poraz hrvatski vaterpolisti doživjeli su u drugom kolu olimpijskog turnira. Australija nas je razbila s 11-8 i tako nam otežala put prema drugom krugu. S pobjedom smo mogli proći dalje, ali nismo uspjeli

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u 2. je kolu skupine B olimpijskog turnira u Tokiju pretrpjela neugodan poraz 8-11 (3-3, 0-2, 3-2, 2-4)  od Australije.

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Hrvatska je jedino vodstvo na utakmici imala na samom početku utakmice kada je nakon tri minute igre Joković uz dosta sreće postigao gol za 1-0 iz peterca. No, Australci su odgovorili golovima Howdena, Powera i Roacha. Da se na prvi odmor ode s izjednačenim rezultatom pobrinuli su se Fatović i Obradović.

No, uslijedilo je razdoblje od više od 12 minuta tijekom kojeg Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Uz nepreciznost naših reprezentativaca tomu je pridonio i australski vratar Hrysanthos koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih reakcija. Australija je sterilnu igru hrvatskog napada znala iskoristiti i s dva gola Campbella te po jednim Andrewa Forda i Putta povela sa 7-3. 

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

U drugoj polovici treće četvrtine Hrvatska je uspjela postići tri gola zaredom, prvo Fatović, pa dva puta Joković, te uoči posljednjih osam minuta smanjila na 7-6.

I kada se očekivao nastavak naleta Hrvatske, dogodilo se suprotno. Australija je golovima Campbella, Youngera i Blakea Edwardsa povela sa 10-6 i tako riješila pitanje pobjednika.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza. Hrvat Elvis Fatović je tako drugi put srušio Hrvatsku na klupi Australije i zagorčao nam život. Pobjedom smo mogli osigurati drugi krug, ali sada za to moramo pobijediti nekoga iz trojca Crna Gora, Španjolska i Srbija.

Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak igrati protiv Crne Gore.

HRVATSKA - Australija 8-11 (3-3, 0-2, 3-2, 2-4)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Obradović 1, Garcia

AUSTRALIJA: Hrysanthos, Campbell 3, G. Ford, Tomašević, Power 1, L. Edwards, Roach 1, Younger 1, A. Ford 1, Putt 1, Howden 1, B. Edwards 2