Obavijesti

Sport

Komentari 79

Novi povratnik u reprezentaciji: Horvat pozvao Mirka Alilovića!

Novi povratnik u reprezentaciji: Horvat pozvao Mirka Alilovića!

Ja sam završio svoju priču 2018. godine. Bio sam pozitivan prije desetak dana pa sam izašao iz karantene. Nisam u mogućnosti stati na gol, rekao je Alilović samo dan prije nego što je prihvatio Horvatov poziv

VIDEO

Prije četiri godine, nakon petog mjesta na EP-u u Hrvatskoj, Mirko Alilović (36) otišao je u reprezentativnu mirovinu. Godinama je bio jedan od najboljih hrvatskih golmana, hobotnica koja je izluđivala protivnike. Ipak, toliko puta nepravedno podcijenjen. Sve to ga je pogodilo pa je odlučio povući se i prepustiti mjesto mlađima. No, kada Hrvatska zove, to se ne odbija. Opet je odlučio pomoći. 

Pokretanje videa...

Rukometaši otputovali u Budimpeštu 02:39

Mate Šunjić bio je pozitivan na brzom antigenskom testiranju te se sada čeka rezultat PCR testiranja. Ako i on bude pozitivan, Šunjić će definitivno otpasti za drugi krug. U iščekivanju rezultata, izbornik Hrvoje Horvat ništa nije htio prepustiti slučaju. Uzeo je mobitel, utipkao broj Mirka Alilovića i kako doznajemo, pozvao ga u reprezentaciju. Kako igra u Pick Szegedu, sjeo je u automobil i zaputio se u 100 km udaljeni hotel u kojem je odsjela naša reprezentacija. 

Alilović je samo dan ranije rekao kako je njegova priča završila, ali odlučio je pomoći. 

- Ja sam završio svoju priču 2018. godine. To su neka nevjerojatna sjećanja u mome srcu i mojoj glavi. Igrao sam s jednim od najvećih u povijesti ove igre, to je bilo ostvarenje svih mojih dječačkih snova. Tu su bili Petar Metličić, Goran Šprem, Drago Vuković, Ivano Balić, Mirza Džomba, Blaženko Lacković, to su rukometne institucije i u svijetu. Bio sam pozitivan prije desetak dana pa sam izašao iz karantene. Nisam u mogućnosti stati na gol - kazao je hrvatski golman u razgovoru za RTL pa se ipak predomislio. 

Prvi izbor bio je Marin Šego, ali kako je na antibioticima, izbornik je odlučio pozvati Mirka. Osim njega, od golmana u kadru ima Ivana Pešića, Dominika Kuzmanovića i Kristiana Pilipovića. 'Kauboji' su tako dobili drugog povratnika. Alilović i Jakov Gojun dugogodišnji su suigrači, zajedno su 2018. godine otišli u reprezentativnu mirovinu, ali zbog korona virusa koji je poharao naše rukometaše, opet će zaigrati zajedno.

Mirko bi mogao igrati već u petak kada Hrvatsku čeka susret protiv Crne Gore na otvaranju drugog kruga. Prvi put za 'kauboje' je zaigrao 2008. godine i deset godina bio je neizostavan kotačić. Odigrao je 164 utakmice te osvojio svjetsko srebro i broncu, olimpijsku broncu te dva europska srebra i dvije bronce.

Prolazio je kroz teško razdoblje tijekom staža u reprezentaciji. Zbog brojnih kritika i uvreda je 2015. godine uzeo pauzu pa propustio OI 2016. i SP 2017. godine. Ipak, vratio se, igrao na EP-u u Hrvatskoj, ali jedan događaj nakon poraza od Francuske, kojim smo izgubili sve šanse za polufinale, je presudio. Huligani su napali kuću njegove punice na Rabu, nastradali su prozori i dio krova, a Mirko se nakon toga oprostio jer se bojao za svoju obitelj. Ipak, sada će opet zaigrati u najdražem dresu. 

Doha: 24. Svjetsko rukometno prvenstvo, 4. kolo, grupa B, Makedonija - Hrvatska

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju