Obavijesti

Sport

Komentari 99

Novi termini i rekordni Hrvati: Tko prekida Lukinu vladavinu?

Novi termini i rekordni Hrvati: Tko prekida Lukinu vladavinu?
1

AJMOOOO Hrvati će imati čast 'krstiti' novi termin Lige prvaka jer od 18.55 sati u Milanu igraju Inter i Tottenham. Derbijem startaju Liverpool i PSG, a evo tko su ove sezone glavni favoriti za otići do kraja...

VIDEO

Vraća nam se Liga prvaka i to u novim terminima s rekordnim brojem Hrvata u natjecanju!

Čak 21 naš predstavnik lovit će titulu najboljeg u Europi, a Uefa je odlučila ukinuti stari dobri termin od 20.45 pa tako ćemo sada gledati utakmice od 18.55 i 21 sat.

Grupna faza traje do 12. prosinca i u njoj će se odigrati 96 utakmica, nažalost, bez hrvatskog prvaka Dinama koji je u playoffu zapeo na švicarskom prvaku Young Boysu.

Pogled na krug favorita, ako ćemo se pouzdati u kladionice, otkriva trostrukog uzastopnog prvaka Europe, madridski Real, na petom mjestu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Titulu brani madridski Real, a kao najveći favorit izdvaja se Manchester City, iza njih nalaze se Barcelona i Juventus. PSG bi s njima trebao zatvoriti krug polufinalista i time dobivamo novi poredak vladara, barem na papiru.

Konkurencija djeluje žestoko i nikad izjednačenije, izraženog favorita nema i pred nama je novo spektakularno izdanje najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Favoriti po kladionicama

  • Manchester City 6,5
  • Barcelona 7,5
  • Juventus 9
  • PSG 9
  • Real Madrid 10
  • Bayern 11
  • Liverpool 13
  • Atletico Madrid 17
  • Tottenham 28
  • Manchester United 31
  • Roma 71

U igri je, rekli smo, 19 Hrvata na terenu uz dva trenera. Najveće face od igrača dakako jesu Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus) i Dejan Lovren (Liverpool), međutim, imamo i jednog trenera koji ravnopravno puca na trofej.

Niko Kovač pokušat će u debi sezoni na klupi Bayerna postati prvi hrvatski trener koji je osvojio Ligu prvaka. 

 

Drugi naš trener u Ligi prvaka je Ivan Leko, strateg belgijskog prvaka Club Bruggea koji Ligi prvaka daje dvojicu predstavnika, Mateja Mitrovića i Karla Leticu. Ivan Tomečak, treći naš igrač iz istog kluba, nije registriran za natjecanje.

Svi Hrvati:

  • Luka Modrić (Real Madrid)
  • Ivan Rakitić (Barcelona)
  • Mario Mandžukić (Juventus)
  • Dejan Lovren (Liverpool)
  • Ivan Perišić (Inter)
  • Marcelo Brozović (Inter)
  • Šime Vrsaljko (Inter)
  • Danijel Subašić (Monaco)
  • Nikola Kalinić (Atletico Madrid)
  • Andrej Kramarić (Hoffenheim)
  • Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva)
  • Marko Rog (Napoli)
  • Ante Ćorić (Roma)
  • Karlo Letica (Club Brugge)
  • Matej Mitrović (Club Brugge)
  • Marko Livaja (AEK Atena)
  • Filip Krovinović (Benfica)
  • Kristijan Bistrović (CSKA Moskva)
  • Nikola Vlašić (CSKA Moskva)
  • Ivan Leko (trener Club Bruggea)
  • Niko Kovač (trener Bayerna)

Spektakl počinje danas od 18 i 55 sati utakmicama Intera i Tottenhama te Barcelone i PSV-a, a najzvučnija utakmica večeri, ali i cijelog kola sigurno je ona s Anfielda gdje će se susresti lanjski finalist Liverpool i francuski prvak PSG.

Večerašnji raspored

Utakmice uz VR i AR tehnologije na PlanetSportu

Novost je od ove godine i da ćemo utakmice Lige prvaka gledati na pet kanala PlanetSporta, kojeg je pokrenuo Vipnet. Utakmice će se moći pratiti na Vip i B.net TV platformama u HD kvaliteti te na Vip Now mobilnoj platformi. Glavne zvijezde PlanetSporta su Joško Jeličić i Stipe Pletikosa koji će utakmice analizirati i komentirati uz tehnologije proširene i virtualne stvarnosti.

PlanetSport inače ima prava na sljedeće tri sezone Lige prvaka, a nudit će i mogućnost kupovine pojedinačnih utakmica, za one koji ne žele cijeli paket. 

Praznik nogometa na Anfieldu

Liverpool ove sezone želi trofeje i sve ono što su napravili ovoga ljeta izgleda pobjednički. Pojačanja poput Alissona, Keite i Fabinha samo su dodatno osnažila ionako napadački moćnu momčad protiv koje baš nitko ne želi igrati.

Taj 'heavy metal' od Kloppovog nogometa sposoban je našamarati i najveće favorite - sjetite se samo Manchester Cityja u četvrtfinalu prošle sezone! 

PSG bi, barem za početak, htio osjetiti kako je to ući (makar) i u polufinale. Ova skupa francuska družina ove sezone ima i novog trenera, opakog Nijemca Thomasa Tuchela.

Smatra ga se za jednog od najboljih europskih stručnjaka, no kao i Parižanima, i njemu nedostaje potvrda u obliku trofeja. U Parizu se danas, to znamo, priznaje samo europsko zlato jer ono domaće, francusko, osvajaju i zatvorenih očiju.

Ligue 1 - Paris St Germain v Angers

Dodajmo kako će gol PSG-a čuvati legendarni Gigi Buffon koji je otišao iz Juventusa sa 40 godina kako bi se, barem još dvije godine, borio za trofej koji mu bolnu fali.

Osvojite Ligu prvaka triput u nizu i smjeste vas na mjesto petog favorita u novoj sezoni, jer eto, tko vjeruje u vas da možete i četvrti put izvesti isto... To je Realova priča koja se ponavlja zadnje dvije sezone, a ove njihovi zagriženi rivali smatraju kako konačno nemaju šanse za novu titulu jer nema Cristiana Ronalda.

Real je peti favorit?!

Nema više ni Zinedinea Zidanea koji je 'iz ničeg' stvorio madridsku imperiju, ali tu su i dalje Luka Modrić, Sergio Ramos i Marcelo. Ne zavaravajmo se, Real je sila, makar igrao i u rezrevnom sastavu te legimitan kandidat za završnicu. Ako tko zna kako se u Europi pobjeđuje, znaju ovi momci.

Od Pepovog Cityja ove sezone se očekuje europski vrhunac. Za Premiership je to 'space shuttle' od ekipe jer način na koji su pokorili protivnike prethodne sezone sugerirao je da će slično ponoviti u Europi. Kad ono - eto im Liverpoola!

Ove sezone nemaju alibija. Momčad je ostala netaknuta i nadopunjena (stigao je Riyad Mahrez), strahovito su uigrani i s njima baš svakom protivniku ostaje se braniti. Ili, ako ste baš hrabri kao Jurgen Klopp, uzvratiti istom mjerom.

Real Madrid celebrate winning the Champions League Final

E onda ćemo gledati turbo nogomet kakav je već viđen u tom epskom i već kroz redove provučenog okršaja Cityja i Liverpoola. Liverpoola u čije redove bi se uskoro trebao vratiti i Dejan Lovren koji je propustio početak sezone zbog ozljede.

Za Barcelonu će neki posprdno reći da su konačno 'uboli' s pojačanjima. I dok su lanjskih sezona tukli grdan novac u igrače upitne kvalitete poput Aleixa Vidala, Andrea Gomesa i Paca Alcácera, ove su odlučili dovoditi provjerenija imena.

Širinu 'blaugrani' danas omogućuju Arturo Vidal, Malcom i Lenglet, igrači za koje se otimalo puno europskih klubova. Okosnica momčadi je netaknuta, trener isti, a u svakoj zamisli Ernesta Valverdea nalazi se i Ivan Rakitić.

Pritisak na Ronaldu, ali i Messiju

Veliki pritisak je na Messiju i ekipi, posebice jer ih je prošle sezone šokantno izbacila Roma u četvrtfinalu od čega se na Nou Campu još nisu do kraja oporavili.

Mega kupovinom Cristiana Ronalda Juventus se, htio to ili ne, ugurao u prvi krug izraženih favorita. I njima je dosadilo gubiti finala kao na traci pa su odlučili dovesti jednog od najvećih igrača svih vremena.

Iako su Portugalcu 33, jednako je gladan kao i prije, a kad se to spoji jednakom glađu talijanskog vladara, dobivamo gotovo opsesivnog lovca na 'ušati' trofej.

Posljednje finale torinski je klub izgubio 2017. od Ronaldovog Reala, prvaci Europe nisu bili od 1996. i na njima je iz sezone u sezonu pritisak sve jači.

Serie A - Juventus v U.S Sassuolo

Pobjede u Italiji zasitile su navijače, sedam godina klub osvaja Serie A, ali kad im se spomene ta Liga prvaka - mrak na oči!

Bayern i Atletico tu su na koračić iza i vrlo je vjerojatno da će se barem jedna od tih ekipa ugurati u polufinale.

Njemačke prvake vodi naš Niko Kovač, a minhenski 'Hollywood', to ne treba ni posebno isticati, svake sezone ima momčad vrijednu završnice Lige prvaka. Momčad nije doživjela nikakve drastične rezove pa se i u ovoj sezoni od njih očekuje najmanje polufinale.

Unatoč neiskustvu Nike Kovača u Ligi prvaka koji će mnogi istaknuti kao Bayernovu startnu manu.

Favoriti iz sjene

Posebna priča je taj Atletico. Simeoneov stroj već je krenuo 'kašljucati' u prvenstvu i imaju tek jednu pobjedu u četiri kola, međutim, osvojili su europski Superkup protiv Reala i pokazali da će u Ligi prvaka imati što reći.

To je specifična momčad koja uživa u (naoko) podređenom položaju, kontraškom nogometu zasnovanom na fenomenalnoj defenzivnoj igri.

Lani su gotovo s pola snage uzeli Europsku ligu i njima igranje nokaut faze posebno odgovara. Jadan onaj tko misli da je Atletico lak zalogaj...

Super Cup - Real Madrid v Atletico Madrid

A gdje su u priči posrnuli velikani poput Intera i Manchester Uniteda? Iako je igranje u Ligi prvaka uvijek i svakome izazov, nekadašnjim vladarima Europe ova sezona nije počela najbolje.

Nemaju niti rezultata, a niti obećavajuće igre. Pored toga, u skupini Uniteda čeka Juventus, a Intera Tottenham. Nezavidna situacija, prvi dojam. Što ako i tu posrnu?

Drugi - ako zaronimo u optimizam, prilika da baš kroz Ligu prvaka naprave zaokret prije nego što sezona postane izgubljena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)