Obavijesti

Sport

Komentari 1

Novi trener Osijeka: Potpisali bismo da sezonu završimo treći

Novi trener Osijeka: Potpisali bismo da sezonu završimo treći
5

Osijek u nedjelju s novim trenerom igra protiv Hajduka na Gradskom vrtu, a to će im biti prilika da se osvete za poraz u Hrvatskom kupu

VIDEO

Borimir Perković ima težak zadatak ispred sebe, mora probuditi Osijek nakon neuspješnog mandata Renea Pomsa. Osijek je još uvijek treći u HNL-u s 36 bodova, a u nedjelju na Gradski vrt ponovno stiže Hajduk.

Osječani su bez pobjede od siječnja, a s trijumfom bi smanjili i zaostatak za Hajdukom na pet bodova. Tri boda su važna, a Perković je toga svjestan.

- Znam kakav je Osijek klub. Pripada vrhu piramide hrvatskog nogometa. Jednostavno mora imati svoj način i stil kojem će težiti u svakoj utakmici. Jednostavni, napadački i brzi nogomet koji inzistira na kreiranju šansi i dobrom nogometu. Želim da budemo ta ekipa koja će kontrolirati loptu - rekao je Perković uoči Hajduka i dodao.

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek  odigrali 1-1

- Nakon Hajduka ostaje još puno utakmica. Ne mora to biti presudna utakmica, ali svakako bi nam bilo lakše s pobjedom. Prioritet je da na kraju prvenstva budemo na poziciji na kojoj jesmo, svi bi to odmah potpisali.

Osijek želi zaboraviti Kup

Sigurno će se Osijek potruditi da ispravi dojam iz četvrtfinala Kupa, u kojem je Hajduk na Gradskom vrtu s 2-1 došao do pobjede.

- Nažalost, oni su se tu utakmicu digli i mi smo ispali iz Kupa. U nedjelju imamo priliku za osvetu. Pogledali smo utakmicu i radili analizu. Gledajte, moramo izvući pouke iz te utakmice. Neke vam stvari ne mogu otkriti javno, ali sam pričao s igračima. Vidi se jasno što je bilo dobro i što nije u toj utakmici. Neke greške se ne smiju ponoviti iz te utakmice, vidjelo se da Osijek može biti puno bolji nego što je vjerovao u taj dan. Nadam se da ćemo kvalitetom biti puno bolji nego u toj utakmici - poručio je Perković.

- Pouka je bolji ulazak u utakmicu. Nismo dobro igrali protiv Hajduka, pogotovo prvo poluvrijeme. Ponekad se nešto pita i protivnika. U drugom je bilo malo bolje, više smo stiskali i poboljšali se. Više smo riskirali, mi stoperi smo izlazili dublje na njihovu polovicu. Drugačije će to izgledati u nedjelju - dodao je kapetan Škorić.

Osijek: Konferencija za medije NK Osijek uoči utakmice s HNK Hajduk

Kadar za Hajduk

Perković će na raspolaganju imati širi kadar nego prošlog vikenda, kad je Osijek remizirao protiv Dinama na Maksimiru.

-  Imat ćemo puno veću širinu nego na Maksimiru. Leovac i Topčagić se vraćaju, kao i Gržan. Ne mogu to kazati za Nejašmića, koji još osjeća posljedice ozljede iz utakmice protiv Hajduka.

A što može reći o Hajduku? Čini se, ne baš puno.

 - Neću često govoriti o ekipama s kojom igramo. Hajduk ima moje poštovanje kao i sve druge ekipe HNL-a, ali moj fokus je samo na mojim igračima. To tražim i od njih, koncentracija mora biti među nama. To ne znači da se neće pričati i analizirati Hajduk među nama - poručio je Perković.

Osijek: Novi trener NK Osijek, Borimir Perković, na prvom treningu nakon remija sa Dinamom

Trener Osijeka dodao je da je vrlo zadovoljan s prvim tjednom u klubu.

- Kad je riječ o prvom dojmu, dobio sam izvanredne signale. Veseli me sve što vidim. Dobio sam dobru grupu koja ima velike ambicije i želju za radit. To je za mene jako važno. Bod u Maksimiru i igra kroz 90 minuta, po tom smo dojmu radili i odradili tri treninga. Vidio sam motiv i  veliku želju u pripremi za ovu utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu