Sport

Komentari 14

'Novi Tudor? Od prvoga dana priprema radimo na taktici...'

'Novi Tudor? Od prvoga dana priprema radimo na taktici...'

Navijači će u nastavku sezone vidjeti drugačiji Hajduk. Novi je trener, ima i nove ideje, i ovo što vidim po treninzima, igrat će se napadački i agresivno - obećao je Filip Bradarić

Filip Bradarić (26) najiskusniji je među igračima Hajduka, a dobro poznaje i novog trenera Igora Tudora s kojim je već radio u prvom mandatu u Hajduku. Stoga je i njegova procjena o razlikama između ''starog'' i ''novog'' Tudora i te kako vrijedna.

- Teško je reći, prošlo je tek nekoliko dana zajedničkog rada, ali ovako, na prvu i po onome što smo malo pričali, mislim da jest malo drugačiji nego prije, da ima malo više strpljenja...

Koji su prvi dojmovi s prvih treninga?

- Odradili smo dobro i jako prvih par dana, nekim suigračima možda nije poznat Igor Tudor kao trener, meni je i te kako dobro poznat, ali vjerujem da ćemo se vrlo brzo svi uklopiti u njegov sustav rada. Od prvoga dana traži od nas da radimo malo energičnije, brže i jače, mislim da ćemo se na pripremama još bolje upoznati.

Osjeti li se ''talijanski štih'' u njegovom radu?

- Nakon Hajduka prošao je puno klubova i velikih liga, radio je puno i u Italiji, a svi znamo da se tamo jako puno pažnje polaže na taktiku. Vidi se to i sada na njegovom radu, prvi dan priprema radili smo taktičke postavke...

Radite li više s loptom ili ima i trčanja?

- Ima i suhog trčanja, ali dosta se radi i s loptom. No sve što radimo s loptom, radimo u visokom ritmu, tako da i to pomaže u kondicijskoj pripremi.

Vježbate li novi sustav s tri igrača otraga?

- Tek smo počeli, na pripremama ćemo se bolje upoznati, a trener će odlučiti što i kako ćemo igrati.

Koja će biti vaša uloga u tom sustavu?

- Vidjet ćemo, pričali smo već o tome nas dvojica, ali to će ipak ostati među nama.

Što možemo očekivati od Hajduka u nastavku sezone?

- Prije svega moramo odraditi dobre pripreme, koliko vidim trener će od nas tražiti drugačiji nogomet, i na to se treba prilagoditi i odraditi najbolje što možemo. Prvenstvo počinje jako brzo, vjerujem da će Hajduk igrati brže i ofenzivnije i da možemo očekivati pobjede.

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Rijeka i Osijek također računaju na mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka?

- Istina, Dinamo se malo odvojio, Rijeka i Osijek su tu, blizu, ali ovo je nova godina, nove utakmice... Znamo koji je naš cilj, pričali smo već puno puta o tome, ali naše glave moraju biti samo u prvoj sljedećoj utakmici, a to je sada Varaždin.

Znate da je Varaždin vaša jedina gostujuća pobjeda ove sezone?

- Znamo, ali ovo je nova godina i siguran sam da će se neke stvari u tom smislu promijeniti. Ovo će biti jedna drugi Hajduk, novi je trener, sigurno da ima i nove ideje, i ovo što vidim po treninzima, igrat će se napadački i agresivno.

Inter iz Zaprešića i Hajduk sastali se u 18. kolu HT Prve lige

U godini smo u kojoj je i Euro, kakve su vaše ambicije i želje vezane uz reprezentaciju?

- Moji ciljevi su u ovih šest mjeseci vezani isključivo za Hajduk, koncentriran sam samo da što bolje odradim sezonu, a sve drugo će doći ako na terenu budem pravi.

Najčitaniji članci