Obavijesti

Sport

Komentari 15

Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade

Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade
1

Milan i Roma zabranili su pristup novinarima lista Corriere dello Sport na aktivnosti do kraja godine zbog naslova "Crni petak" u broju od četvrtka. No u listu kažu kako je bio usmjeren protiv rasizma

VIDEO

Željeli su ukazati na rastući rasizam u Italiji i to im se vratilo kao bumerang. Kolege iz poznatoga talijanskoga sportskog medija Corriere dello Sport izazvali su val nezadovoljstva na "čizmi" kad su na naslovnicu broja od četvrtka, između fotografija Romelua Lukakua i Chrisa Smallinga, napisali "Crni petak".

Pokretanje videa...

00:05

Nekadašnji suigrači iz Manchester Uniteda bit će na suprotnim stranama u derbiju Intera i Rome u petak pd 20.45 na Giuseppe Meazzi.

"Oni su naučili cijeniti sebe, zauzeli su čvrst stav oko rasizma, simboli su momčadi koji, u usporedbi s prošlom sezonom, imaju osam bodova više i ne žele ih izgubiti", stoji u komentaru novinara Roberta Perronea.

U pozitivnom je tonu nastavio i u uvodu naslovnog teksta:

"Imat ćemo veliki 'Crni petak', ali to nije rasprodaja na kraju sezone, nego djelić prvenstva kojeg gledamo ove sezone. Pogledajmo utakmicu Intera i Rome kroz osobni dvoboj dvojice obojenih velikana, dvojice najvažnijih igrača, ne samo iz tehničkoga, nego i moralnog gledišta".

Iako ga se izravno ne dotiče poruka s naslovnice, Milan je u zajedničkom priopćenju s Romom poručio kako će uskratiti pristup novinarima Corriere dello Sporta klupskim aktivnostima i neće davati intervju, i to ipak samo do kraja godine jer su svjesni da je poruka tih novina bila usmjerena protiv rasizma?!

"Vjerujemo da igrači, klubovi, navijači i mediji moraju biti ujedinjeni u borbi protiv rasizma u nogometu i svi imamo odgovornost biti jako precizni u izboru riječima koje priopćavamo", stoji u priopćenju.

Skandal u Italiji: Usred borbe s rasizmom stavili grozan naslov
Skandal u Italiji: Usred borbe s rasizmom  stavili grozan naslov

Glavni urednik Corrierea Ivan Zazzaroni napao je one koji su napali njegovu kuću.

- Crni petak je, za one koji to žele i mogu razumjeti, veličanstveno bogatstvo različitosti. Ako to ne razumijete, to je zato što ne možete ili ne želite. Nevin naslov, koji je sjajno argumentirao Roberto Perrone, pretvoren je u otrov onih koji u sebi nose otrov - rekao je Zazzaroni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani