Obavijesti

Sport

Komentari 13

Novo čudo Hrvatice u Australiji: Darija Jurak igrat će polufinale!

Novo čudo Hrvatice u Australiji: Darija Jurak igrat će polufinale!

Zagrepčanka Darija Jurak ima 36 godina i u Australiji igra s 12 godina mlađom Srpkinjom Ninom Stojanović. Meditira tri puta na dan jer joj donosi mirnoću i prijeko potrebnu koncentraciju

VIDEO

Za plasman u polufinale parova Australian Opena, što je najveći uspjeh Darije na Grand Slam turnirima, zaradile su 150.000 dolara ili malo manje od milijun kuna. Darija i Nina sjajnom su igrom čertvrtfinalu izbacile Aleksandru Krunić i Martinu Trevisian 6-7, 6-3, 6-2.

Darija Jurak teniski je svijet iznenadila kad je osvojila turnir u Dubaiju s partnericom koju je našla prije meča.

S Chia-Jung Chuang nije nikad odigrala niti jedan meč, niti jedan trening, no 2016. tad 31-godišnja Zagrepčanka osvojila je turnir.

- Sasvim slučajno sam igrala s Chuang jer moja partnerica Melichar ima ‘rank’ 75, što nije dovoljno za ulazak na veliki turnir kao što je Dubai. U posljednji čas sam morala promijeniti partnericu. Imala sam sreću što me Chuang pozvala da igram s njom. Odmah se dogodila kemija između nas - rekla je Darija nakon osvajanja turnira u Dubaiju 2016.

Gala "A taste of tennis" à New York

No na Grand Slamu nikad nije došla ovako daleko, a šokirale su izbacivši prve nositeljice, Su-Wei Hsieh i Barboru Strycovu. Darija je tenis počela igrati sa šest godina.

- Mogu živjeti od tenisa, da nije tako, ne bih ga ni igrala. Bilo je toliko odricanja, štoviše, još traje - kaže Darija, koju je posebno inspirirao Roger Federer.

- Od ponašanja na terenu, mentalne snage u teškim trenucima... Fascinantno. Veliki je džentlmen izvan terena, obiteljski čovjek, za mene je to savršenstvo - kaže Darija, koja koncentraciju za mečeve pronalazi uz meditaciju i jogu.

- Točno, ali meditacija je svakodnevna, ujutro, tijekom dana i navečer. Sjedinjenje uma i tijela da rade kao jedno. Da sam svjesna svakog pokreta i misli. Meditacija nije samo rad i priprema uoči mečeva, to je svakodnevni rad na sebi - objasnila je Darija, koja igra s 12 godina mlađom Srpkinjom Ninom Stojanović.

Za plasman u finale, Jurak i Stojanović igrat će protiv trećih nositeljica Krejcikove i Siniakove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome