Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Nula' u londonskom derbiju, Chelsea je spasio okvir gola

'Nula' u londonskom derbiju, Chelsea je spasio okvir gola
1

U prvoj utakmici 35. kola engleskog prvenstva, u londonskom derbiju na Emiratesu, Arsenal i Chelsea podijelili su bodove odigravši 0-0. Rezultat ne paše baš nikome

VIDEO

U odnosu na utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone privremeni menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo je napravio brojne izmjene, njih čak osam, pa je tako započeo s čak trojicom napadača, Torresom, Kalouom i Sturridgeom, dok je igrače koji su iznijeli pobjedu protiv katalonskog diva poput Franka Lamparda i Ashleyja Colea ostavio na klupi, a ozlijeđeni Didier Drogba nije bio niti u zapisniku.

Arsenal je bio bolja momčad tijekom susreta, a u dva je navrata pogađao okvir gola. Tako je u 13. minuti nakon dodavanja Thea Walcotta Robin van Persie izbliza pogodio vratnicu, dok je u 41. minuti stoper Laurent Koscielny nakon ubacivanja nizozemskog napadača glavom s nekih osam metara zatresao gredu.

Van Persie je općenito bio igrač koji se našao u najviše prilika na susretu, ali nije ih koristio. Tako je primjerice u završnici susreta, točnije u 83. minuti iskosa s desne strane u izglednoj poziciji pucao kraj gola, dok je u 85. minuti nakon niza lažnjaka u kaznenom prostoru "bluesa" njegov udarac blokiran.

Van Persie je i dalje najbolji premierligaški strijelac s 27 golova, ali u zadnjih sedam je zabio samo jednom i to iz jedanaesterca što očito govori o zamoru "materijala". Chelsea je prijetio iz kontranapada, a inicijativu je prepustio domaćinima. Na kraju će Di Matteova momčad biti zadovoljna remijem s obzirom na sastav poslan na travnjak i teški raspored utakmica u kojem se nalaze (Barcelona, Arsenal, Barcelona, op.a.)

Zanimljivo je da Chelsea ove sezone nije slavio niti u jednom derbiju protiv londonskih momčadi. Isto tako, s druge strane Arsenal nije pobijedio u premierligaškom susretu bez Mikela Artete (propustio susret zbog ozljede gležnja, op.a.). Bez španjolskog veznjaka u sastavu na omjeru su od dva remija i četiri poraza.

Na kraju dodajmo da je ovaj susret bio čista suprotnost prvom međusobnom prvenstvenom ogledu na Stamford Bridgeu kada je Arsenal slavio s 5-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome