Sport

Komentari 0

Obala Dunava je mjesto sreće za 'barakude': Ponovite 2017.!

Barakude se vraćaju na mjesto sreće, u mađarsku prijestolnicu na obale Dunava gdje su prije dvije i pol godine uzele svjetski naslov. U utorak počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska u prvoj utakmici igra protiv Njemačke

Srpanj 2017., bazen Alfred Hajos, Budimpešta. Hrvatska osvaja naslov svjetskog prvaka u vaterpolu. Nakon deset godina čekanja, naši momci opet zlatni. Siječanj 2020., Dunav Arena, Budimpešta. Na europsko zlato čekamo deset godina.

Barakude se vraćaju na mjesto sreće, u mađarsku prijestolnicu na obale Dunava gdje su prije dvije i pol godine uzele svjetski naslov. U utorak počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska u prvoj utakmici igra protiv Njemačke. Apsolutni smo favoriti, koeficijent je 1,01.

- Sigurno je jedno, nećemo podcijeniti Nijemce. Bit ćemo maksimalno ozbiljni - najavio je dan prije prve utakmice Eura hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska na europsko zlato čeka još od Zagreba 2010. godine, na posljednja je četiri Eura osvojila samo broncu, prije dvije godine u Barceloni. Na EP-ima u posljednjih osam godina dominira Srbija.

- Tu je sedam reprezentacija koje će se boriti za medalju. Istina, na posljednjih nekoliko europskih prvenstava nismo bili dobri, ali smo 2012. i 2016. godine bili odlični na Olimpijskim igrama. Idemo sad to promijeniti. Nadamo se finalu Olimpijskih igara, ali i medalji na Euru - kaže nam Tucak.

Hrvatskoj je cilj medalja, ali i osiguravanje Tokija već na EP-u. Italija, Španjolska i Srbija već su osigurale nastup na Olimpijskim igrama. Reprezentacija koja po rezultatu bude najbolja osim njih, osigurat će Tokio. Može se dogoditi da igrate i finale Europskog prvenstva, a da tamo primjerice izgubite od Mađarske i svejedno u Budimpešti ne osigurate EP.

Naravno da ne strahujemo, Hrvatska će biti u Tokiju, ali idemo još malo o Budimpešti.

- Uvijek se lijepo vratiti ovdje. Probat ćemo ponoviti nešto slično kao 2017. - dodao je Ivica Tucak.

S Hrvatskom su u skupini još Crna Gora i Slovačka. Pobjednik skupine izravno ide u četvrtfinale. Jasno je da ćemo se za prvo mjesto boriti s Crnogorcima. Prijenos vaterpola je na HTV 2. S Njemačkom igramo u utorak u 14.30, s Crnom Gorom u četvrtak u 20.30, a sa Slovacima u subotu u 16 sati. 

 

Najčitaniji članci