Obavijesti

Sport

Komentari 0

Obala Dunava je mjesto sreće za 'barakude': Ponovite 2017.!

Barakude se vraćaju na mjesto sreće, u mađarsku prijestolnicu na obale Dunava gdje su prije dvije i pol godine uzele svjetski naslov. U utorak počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska u prvoj utakmici igra protiv Njemačke

VIDEO

Srpanj 2017., bazen Alfred Hajos, Budimpešta. Hrvatska osvaja naslov svjetskog prvaka u vaterpolu. Nakon deset godina čekanja, naši momci opet zlatni. Siječanj 2020., Dunav Arena, Budimpešta. Na europsko zlato čekamo deset godina.

Pokretanje videa...

04:09

Barakude se vraćaju na mjesto sreće, u mađarsku prijestolnicu na obale Dunava gdje su prije dvije i pol godine uzele svjetski naslov. U utorak počinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska u prvoj utakmici igra protiv Njemačke. Apsolutni smo favoriti, koeficijent je 1,01.

- Sigurno je jedno, nećemo podcijeniti Nijemce. Bit ćemo maksimalno ozbiljni - najavio je dan prije prve utakmice Eura hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska na europsko zlato čeka još od Zagreba 2010. godine, na posljednja je četiri Eura osvojila samo broncu, prije dvije godine u Barceloni. Na EP-ima u posljednjih osam godina dominira Srbija.

Ma, ne bojte se za kapetana, a Hrvatska je spremna za Euro!

- Tu je sedam reprezentacija koje će se boriti za medalju. Istina, na posljednjih nekoliko europskih prvenstava nismo bili dobri, ali smo 2012. i 2016. godine bili odlični na Olimpijskim igrama. Idemo sad to promijeniti. Nadamo se finalu Olimpijskih igara, ali i medalji na Euru - kaže nam Tucak.

Hrvatskoj je cilj medalja, ali i osiguravanje Tokija već na EP-u. Italija, Španjolska i Srbija već su osigurale nastup na Olimpijskim igrama. Reprezentacija koja po rezultatu bude najbolja osim njih, osigurat će Tokio. Može se dogoditi da igrate i finale Europskog prvenstva, a da tamo primjerice izgubite od Mađarske i svejedno u Budimpešti ne osigurate EP.

Naravno da ne strahujemo, Hrvatska će biti u Tokiju, ali idemo još malo o Budimpešti.

- Uvijek se lijepo vratiti ovdje. Probat ćemo ponoviti nešto slično kao 2017. - dodao je Ivica Tucak.

S Hrvatskom su u skupini još Crna Gora i Slovačka. Pobjednik skupine izravno ide u četvrtfinale. Jasno je da ćemo se za prvo mjesto boriti s Crnogorcima. Prijenos vaterpola je na HTV 2. S Njemačkom igramo u utorak u 14.30, s Crnom Gorom u četvrtak u 20.30, a sa Slovacima u subotu u 16 sati. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska