Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Obojao sam kosu u plavo da bi me sin lakše mogao prepoznati'

'Obojao sam kosu u plavo da bi me sin lakše mogao prepoznati'

Toplak nam se uvukao pod kožu, postali smo prava ekipa na terenu i izvan terena, što nismo bili kod Bonačića, priča Matej Senić uoči subotnjeg derbija dvije najbolje post korona momčadi: Varaždina i Osijeka

VIDEO

Nogometaši Varaždina sanjaju svoj san nakon koronastanke. Još se sliježu dojmovi nakon pobjede 1-0 protiv Gorice, kojom su osigurali ostanak u ligi.

- Dobro smo profeštali u autobusu. Popili smo samo dva pića jer su neki dečki žurili na odmor. Dobili smo opet nekoliko dana slobodno pa su to neki iskoristili za odlazak na Jadran. Stvarno smo zaslužili - priča nam Matej Senić (25, na fotografiji desno), stoper Varaždina koji je pravo otkriće nakon koronastanke na poziciji zadnjeg veznog.

Pokretanje videa...

Slavlje igrača Varaždina nakon pobjede protiv Hajduka 00:30

- Treneru Toplaku se svidjelo kako reagiram na treningu na toj poziciji kad smo igrali prva protiv druge momčadi. Rekao mi je već prije Dinama da ću igrati zadnjeg veznog, a ja sam rekao: „Nema problema i da ću ako treba stati i u špicu“. Protiv Dinama nisam započeo susret, već sam kasnije ušao i dao loptu Obregonu koji je to pretvorio u pogodak - dodao je Matej Senić kojem nije bilo lako snaći se u toj poziciji.

- Stoper sam po vokaciji i u početku mi nije bilo lako. Na poziciji zadnjeg veznog imate više loptu u nogama nego na stoperskoj poziciji, imate i gotovo uvijek igrača na leđima i morate pravovremeno okretati stranu, a u defenzivi razbijati protivničke napade. Trener Toplak mi je tu mnogo pomogao i na kraju je dobro ispalo - dodao je Senić koji je prije utakmice protiv Slaven Belupa promijenio imidž.

Sjajni Varaždinci srušili Goricu i osigurali ostanak, a Hajduk i Riječane poslali u Europu...
Sjajni Varaždinci srušili Goricu i osigurali ostanak, a Hajduk i Riječane poslali u Europu...

Obojao je kosu u plavo. Identičnu stvar napravili su Rumunji na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, kad su svi osim vratara Stelee bili plavušani.

- Moj sin kad gleda utakmice na televiziji uvijek pita: „Gdje je tata?“. Žena mi je rekla: „Pa napravi nešto da te lakše prepozna“, pa sam tako odlučio obojati kosu u plavo. Sad me sin može lakše prepoznati na terenu - smije se Senić.

Istu frizuru prije utakmice s Goricom napravio je i njegov suigrač i dobar prijatelj Matija Kolarić.

- Trener Toplak rekao je da sad moramo naći trećeg igrača koji će kosu obojati u plavo. Zasad ga još nismo pronašli - dodao je Senić koji je presretan time što je NK Varaždin dva kola prije kraja matematički osigurao ostanak u 1. HNL.

- Radili smo krvavo i zaslužili smo iako gotovo nitko nije vjerovao da to možemo ostvariti. Trener Toplak, otkako je stigao, uvukao nam se pod kožu. Postali smo prava ekipa na terenu i izvan terena. Uvijek smo zajedno, ostanemo na piću nakon treninga ili nakon ručka - rekao je Senić.

'Šutalo trebao biti isključen, a penal za Varaždin nije postojao'
'Šutalo trebao biti isključen, a penal za Varaždin nije postojao'

No, postavlja se pitanje kako to da trener Luka Bonačić u svojoj eri nije mogao stvoriti momčad na terenu od Varaždinaca.

- Trener Luka Bonačić je super trener i odlično smo trenirali. Slušali smo ga, ali jednostavno njegove riječi nismo mogli pretočiti u igru na terenu. Također, u njegovoj eri nismo bili tim - jasan je Senić koji kao i njegovi suigrači opušteno čeka utakmicu 35. kola 1. HNL protiv Osijeka na stadionu Varteksa, u subotu (18.55).

Bit će to susret najboljih ekipa nakon koronastanke. Varaždinci su u osam utakmica upisali pet pobjeda, remi i dva poraza. Bolji skor od njih imaju samo nogometaši Osijeka koji su stigli do šest pobjeda i dva remija.

- Mi ulazimo resterećni, dok Osijek lovi drugo mjesto koje vodi u pretkola Lige prvaka. Vrlo su nezgodni, no imamo i mi svoje adute - zaključio je Senić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.