Obavijesti

Sport

Komentari 46

Od čuda u Istanbulu, majstorije Zidanea do suza Joha Terryja...

Od čuda u Istanbulu, majstorije Zidanea do suza Joha Terryja...
9

Današnji format Lige prvaka aktualan je od 1993. godine. U proteklih 18 godina smo vidjeli spektakularna finala Lige prvaka, nevjerojatne preokrete, promašaje, golove...

VIDEO

Igrači Barcelone i Manchester Uniteda 28. svibnja kročit će na Wembley i odigrati finale Lige prvaka. Oni su najbolji od najboljih 2011. godine, ali samo jedan od ta dva kluba bit će na krovu svijeta. Liga prvaka u danas poznatom formatu igra se od 1993. godine. U proteklih 18 godina vidjeli smo spektakularne finalne obračune. 

Barcelona je 1994. godine u finale Lige prvaka protiv Milana ušla kao veliki favorit. Milanu nije bilo Van Bastena, Costacurta i Baresi bili su suspendirani, Laudrup nije smio igrati... I taj "polovni" Milan razbio je Barcelonu 4-0, a sve je čudesnim lobom začinio Dejan Savičević...

A tek finale 2005. godine poznatiji pod imenom "čudo u Istanbulu"? Milan je na poluvremenu imao 3-0 protiv Liverpoola. Slavlje je već moglo početi. A onda se na teren vratio neki drugi Liverpool, pomeo "rossonere" i nakon penala slavio jednu od najspektakularnijih pobjeda svih vremena.

Bayern je '99. imao "kantu" do 91. minute, a onda...

Na dijelu tribina s Bayernovim navijačima počelo je slavlje. Trajala je 91. minuta, Bayern je imao 1-0 protiv Manchester Uniteda, a onda u dvije minute dva gola. Teddy Sheringham i Ole Gunnar Solskjaer šokirali su bavarski klub i odveli United do spektakularne 2-1 pobjede.

"Čudo u Istanbulu" 2005. godine

Milan je protiv Liverpoola vodio 3-0 na poluvremenu. Igrači Liverpoola na teren su u drugom dijelu ušli uz pjesmu svojih navijača "You 'll never walk alone". Sudac je odsvirao početak drugog dijela, a Liverpool je "pomeo" Milan s terena. Došli su na 3-3, čudesni Jerzy Dudek svojim obranama doveo ih je do penala, a tamo je izludio Milanove nogometaše i Liverpool je slavio u finalu Lige prvaka.

Savičevićev lob dotukao Barcelonu

Barcelona je 1994. godine u finalu dočekala Milan. Sve je bilo na strani Katalonaca. Slavili su naslov u Primeri, bili su u boljoj formi, a Milanu nisu igrali Van Basten, Costacurta, Baresi i Laudrup. No Fabio Capello priredio je jednu od najvećih senzacija u finalima Lige prvaka. Milan je slavio 4-0, a sve je "začinio" Dejan Savičević prekrasnim lobom. 

Kluivert s 18 godina odlučio finale

Patrick Kluivert je 1995. godine imao 18 godina. Igrao je finale Lige prvaka. Njegov Ajax igrao je protiv Milana, a Kluivert je bio junak večeri. Pet minuta prije kraja utakmice primio je loptu od Franka Rijkaarda, slomio svog braniča i zabio jedan od najvažnijih golova u karijeri. Ajax je slavio 1-0.

Mourinhovo čudo s Interom

Padali su Chelsea, Barcelona i na kraju - Bayern. Jose Mourinho odveo je Inter do kraja prošle godine. Slavlje nakon 2-0 pobjede protiv Bayerna zaista je bilo nešto posebno. I tada se znalo da će Jose najvjerojtnije otići iz kluba, a portugalski je trener sve emotivno doživio. Dva gola Milita bila su dovoljna da Inter uzme "kantu".

Lars Ricken nakon 16 sekundi ispisao povijest

Borrusia Dortmund osvojila je Ligu prvaka samo jednom, 1997. godine. I to kako! Lars Ricken na terenu je proveo 16 sekundi, a onda je čudesnim lobom donio Borrusiji slavlje protiv Juventusa. Ricken je u Borrusiji proveo 15 godina, sakupio je 301 nastup, ali najviše će se pamtiti njegov lob i gol Juveu za osvajanje Lige prvaka.

Terryjeve suze nakon promašenog penala

Manchester United i Chelsea 2008. godine otišli su u produžetke. Regularni dio završio je 1-1. Ronaldo je za United promašio penal. Loptu na bijeli točku stavio je Jihn Terry. Da je zabio, Chelsea bi slavio, no poskliznuo se i sve je propalo... United je na kraju slavio.

Majstorija Zinedinea Zidanea protiv Leverkusena

Real je kao favorit krenuo u finale Lige prvaka 2002. godine protiv Bayer Leverkusena. Zizzou je zabio jedan od najljepših golova u finalima Lige prvaka. Centaršut Roberta Carlosa čudesnim volejem spremio je u gol. Zidane je osigurao Realu deveti naslov Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara