Obavijesti

Sport

Komentari 17

Od Miure do Borje: Što veće ime, to lošije prođe u HNL-u

Od Miure do Borje: Što veće ime, to lošije prođe u HNL-u
1

BIO JE TU I 'ZLATAN' Igrači velikog imena, kao i igrači koji stižu u hrvatsku nogometnu ligu iz velikih klubova, najčešće su ispadali - promašaji. A Hajduk sad želi igrača iz Barcelone

VIDEO

Artem Milevski, Kazuyoshi Miura, Jens Nowotny, Angelo Henriquez, Dmitrij Radčenko... To su samo neke od poznatih faca koje su stigle u HNL i potpuno podbacile. Zapravo, čini se da, što je igrač koji stiže u HNL poznatiji, to gore za sve.

Borja Lopez (23) nije nešto poznat u Hrvatskoj kao, primjerice, njegov imenjak Borja Valero ili prezimenjak Claudio Lopez, no u Španjolskoj je igrao za Rayo, Deportivo, a kako dolazi iz Barcelone, jasno je da zaokuplja pažnju.

Stiže novi Zlatan

Prije devet godina Hrvatskom je, poput detonacije, odjeknula vijest da Zlatan Ibrahimović dolazi u Hajduk. Dobro, ne baš pravi pravcati Zlatan, ali igrač koji stilom i građom uvelike podsjeća na njega. Goran Slavkovski se zove. Sa 17 godina postao je najmlađi igrač koji je debitirao za Inter u Serie A, prestigavši klupsku legendu Giuseppea Bergomija...

Opa, stigao Bergomija, podsjeća na Zlatana... Uglavnom, u lipnju 2008. je potpisao za Hajduk, no pokazao se nespremnim, a jedino što je imao od Zlatana bio je nos. No ne za gol nego što se tiče veličine.

Nešto prije njega, točnije - dvije godine, u Dinamo je stigao “brončani” Nijemac s netom završenog SP-a. Je li moguće? Ma to je neka šala... Nowotny je došao s kroničnom ozljedom koljena, odigrao deset utakmica, Mandžukić ga driblingom poslao na YouTube i to je bilo sve. Kratko i jasno.

Došao za 10 utakmica

Ili, recimo, napadač Santosa, Genove, Palmeirasa, koji je za Japan zabio 55 golova. Ha? Zvuči sjajno. Eh, da nam je jedan takav, pomislite. Kad ono, Kazuyoshi Miura. Napadač neviđeno jakog Dinama u HNL-u je uspio zabiti, pazite ovo, točno - nula golova. Bivši napadač Manchester Uniteda, Angelo Henriquez, prošlu je sezonu zabio okruglih jedan.

Uglavnom, shvatili ste, što je igrač poznatiji ili veća zvijezda, to brže potone u HNL-u. Da na Poljud stiže igrač Barcelone, zvuči odlično, u glavi su nam Messi, Neymar, Suarez, Rakitić...

No negdje u kutu trening-centra, daleko od zvijezda treniraju i ovakvi kao Borja Lopez. Za prvu momčad Barce, u to budite sigurni, nikad neće zaigrati. Uostalom, tržišna vrijednost mu je kao Ivi Grbiću, rezervnom golmanu Hajduka.

Dobro, nije baš Gerrard, ali dolazi iz Liverpoola

NIKOLA SARIC - U Hajduk je stigao u kolovozu 2011. godine, u ulozi “čuda iz Liverpoola”. Odigrao četiri utakmice, zabio golova kao Miura u Dinamu i otišao...

8172565

Zabija i na Svjetskom prvenstvu, dovedite ga - odmah

DMITRIJ RADČENKO - Pet golova Kamerunu na SP-u 1994. zabio je Saenko a jedan Radčenko. Došao u Hajduk, a ostao upamćen po golu - Kamerunu.

Ako je zabijao Bayernu, može valjda i Kamen Ingradu

FREDI BOBIĆ - Legenda Bundeslige stigla je s 35 godina u HNL. U 8 utakmica zabio je 2 gola, Kamenu i Varteksu. Imali su pravo, ako može Bayernu, može i Kamenu.

Nel Pavletić/PIXSELL

Najbolji igrač Dinama i legenda lige dolazi u Hajduk

ARTEM MILEVSKI - S loptom je mogao sve, na Hajdukovu nažalost, i s čašom. Nekad veliko ime u Hajduk je došlo piti i provoditi se, a ne igrati nogomet.

Tino Jurić/PIXSELL

Za Japan zabio 55 golova, a za Dinamo niti iz penala

KAZUYOSHI MIURA - Kako nije mogao zabiti, trener Zajec dao mu je da puca penal. Japanski novinari i snimatelji pohitali su iza gola, kad ono ćorak. Promašio je.

Siniša Hančić/PIXSELL

Najbolji igrač mladih Čileanaca propao u Maksimiru

PEDRO MORALES - Na turniru igrača do 20 godina u Toulonu bio je najbolji igrač Čilea. No u Dinamu nije išlo, još kad ga je dodatno stresao potres u domovini...

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica