Obavijesti

Sport

Komentari 90

Od MTK pa do Skënderbeua: Idealan dan za Ligu prvaka...

Od MTK pa do Skënderbeua: Idealan dan za Ligu prvaka...
1

Na današnji dan prije 16 godina Dinamo je pobijedio MTK i izborio Ligu prvaka. Na godišnjicu treba to ponoviti. Danas je ulog velik, na stolu je čak 14 milijuna eura...

VIDEO

Mi smo, baš kao i sad Dinamo, bili puno kvalitetniji. Prvi susret u Maksimiru završio je 0-0, uvukao se neki strah, a znali smo da smo puno bolji. Pobijedili smo i ušli u Ligu prvaka, sjeća se Marijan Vlak, koji je bio na klupi s Osvaldom Ardilesom.

Danas, ulog je velik, na stolu je 14 milijuna €.

- Tada novac nije bio toliki, sad je to gotovo godišnji budžet. Mi smo tada imali puno teže protivnike, ali uspjeli smo i unatoč tome. Ovo je velik dan, velika utakmica za Dinamo. Uvjeren sam da će proći i, pazite što vam kažem, neće biti kanta za napucavanje u Ligi prvaka. Napravili su velik iskorak - uvjeren je Marijan Vlak.

Do Lige prvaka ostalo je 90 minuta. Za mnoge Dinamove igrače, pa i za trenera Zorana Mamića, ovo je najveća utakmica karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Meni sigurno jest. U kvartu me prijatelji ‘žicaju’ ulaznice, već slažu skupine, na svakom koraku osjećam koliko je to velika utakmica - rekao je Marko Pjaca.

Kad je Dinamo prvi put ušao u Ligu prvaka, bilo je to 1998., Ante Ćorić imao je godinu dana, a Pjaca je baš izlazio iz jaslica. Danas su njih dvojica najveći zalog “modrog” optimizma. Optimističan je i Zdravko Mamić, koji već spaja boju kravate s odijelom i cipelama.

- Moje društvo su Mourinho, Wenger, Florentino Pérez... - znao je reći Dinamov gazda.

Za druženje s njima Zdravko je već odabrao garderobu, šampanjac se hladi, a tajnici već s nestrpljenjem čekaju ček iz Uefe. Sve je spremno. Samo, tako je bilo i protiv Aalborga...

Što se tiče garderobe, mlađi brat Zoran nema, kao Niko Kovač, sretno odijelo. Izbornik je znao uoči najvažnijih susreta odjenuti “pobjednički sako”.

- Ne, nisam praznovjeran, nemam pobjedničko odijelo - kaže Zoki.

Bayern, Chelsea, Barcelona i Real su pred vratima. Ključeve u rukama drži Dinamo. S druge strane su Albanci, momčad čija se vrijednost procjenjuje na 6,1 milijuna eura. Toliko otprilike vrijede Šimunović i Pinto.

- Mislim da je Dinamo danas bolji od Skënderbeua jednako koliko smo mi bili bolji od MTK-a. No uvijek postoji taj psihološki pritisak, imali smo ga i mi. Ali, kao što je kod nas kvaliteta došla do izražaja, tako će, u to ne sumnjam, doći i večeras - smatra Marijan Vlak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?