Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kad marinci igraju: Glavni napadač ima geler u leđima

Kad marinci igraju: Glavni napadač ima geler u leđima
1

MARINCI NA TRAVNJAKU Vrate se iz Afganistana i odmah trče na trening. Engleski marinci imaju klub koji se natječe u 11. ligi, a cilj im je nastup u FA kupu

VIDEO

U punoj ratnoj spremi, opremi teškoj 15 kg, za osam sati moraju pretrčati 40 kilometara. Nekoliko dana poslije, novi zadatak. U 90 minuta moraju pretrčati 12 kilometara. S ruksakom na leđima i puškom u rukama. U usporedbi s tim, igračima niželigaškog engleskog kluba Royal Marines igranje nogometa je - slobodan dan. Engleski marinci posljednje tri godine igraju u jedanaestoj ligi.

- Do četvrtka poslijepodne ne znam na koga ću moći računati za utakmicu tijekom vikenda. Evo, javio mi se igrač koji kaže da je cijelu noć proveo budan na vježbi u nekakvoj baruštini i da mu se baš i ne igra - rekao je za magazin FourFourTwo trener Richard Pears, jedini civil u ovom osebujnom klubu.

Igrači su mu često na misiji u Afganistanu, a njegov je glavni zadatak vratiti ih u normalno stanje nakon povratka kući.

- Treba im nekoliko utakmica da dođu sebi. Mnogi od njih teško se naviknu na to da mogu slobodno trčati, a ne moraju razmišljati hoće li itko pucati na njih - kaže trener, koji ima najspremniju momčad u ligi.

Često gube do završnice, ali i preokreću u posljednjih dvadesetak minuta. Protivnici fizički padaju i marinci dođu na svoje.

- Ima li ozljeda? Naravno, naš sjajni napadač Karl Rickard vratio se iz Afganistana s gelerom u leđima. Odlučio je da neko vrijeme neće igrati - kaže predsjednik kluba, satnik Paul Collinson.

Da, to je dobar razlog za pauzu...

Napadač Royal Marinesa se borio za život

Prošle godine u Afganistanu je poginulo 14, a ranjeno ih je više od 50. A godinu prije umalo je poginuo i Iain Syme, napadač Royal Marinesa. Borio se za život samo šest mjeseci nakon što je igrao humanitarnu utakmicu na kultnom St. James Parku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige