Obavijesti

Sport

Komentari 46

Od treće lige do kapetanske trake Hajduka u tri godine...

Od treće lige do kapetanske trake Hajduka u tri godine...
2

Josip Juranović prošao je u tri godine put koji mnogi smatraju nemogućim. Krenuo je iz treće lige, postao kapetan Hajduka i upisao 100 službenih nastupa, a uskoro se nada i prvom trofeju...

VIDEO

Od Treće lige, preko tri različite pozicije na terenu, do kapetanske trake, stotog nastupa u dresu Hajduka, debija u reprezentaciji, i to u samo tri godine! Teško za povjerovati, ali Josipu Juranoviću je pošlo za rukom. 

Prije tri godine igrao je za Dubravu, Goran Vučević doveo ga je s Tudorom i Bašićem na Poljud, gdje se pokušavao nametnuti. Došao je kao vezni igrač, potom su ga gurnuli na desni bok, malo naprijed, pa malo natrag, da bi nedavno u Puli zaigrao čak i stopera!?

- Jedino još nisam branio, tko zna, možda se jednom ukaže prilika pa stanem i na gol – nasmijao se popularni Jura, koji je u Puli doživio rijetku počast da oko ruke ponese kapetansku traku Hajduka.

- Hvala treneru i suigračima koji su mi dali takvu privilegiju, tu utakmicu neću nikad zaboraviti. 

Posebna će biti i današnja protiv Osijeka, uoči koje će dobiti dres s brojem 100, u spomen na stoti nastup koji je upisao u Kranjčevićevoj protiv Rudeša.

- Taj ide odmah mami u Zagreb, ona će ga uokviriti i staviti na zid. Ona se brine za sve moje uspomene, pogotovo dresove, a ovaj je poseban i posebno se pamti, kao i debitantski nastup, prvi gol..., nadam se uskoro i prvi trofej!

Jurina priča mnogim mladim igračima koji odbijaju otići na posudbu ili misle da je nemoguće iz niželigaškoga kluba uspjeti, mogla bi poslužiti kao inspiracija. 

- Svi smo mi kao klinci sanjali Barcelonu, Real, ili neki drugi veliki klub. Eto, meni se ostvarila želja, postao sam igrač najvećeg hrvatskog kluba. Preskočio sam dosta stepenica, ali sve svojim radom i zalaganjem. Znači da je moguće, ako vjeruješ u sebe i ako daješ sve od sebe. Veliki je to korak u mom životu, ali i potvrda da je moguće. 

Završnica prvenstva s par nenadanih rezultata postala je jako zanimljiva, Hajduk je pobjedom nad Dinamom ili Rudešom i Slaven Belupom mogao danas biti na prvom mjestu...

- Ne vrijedi žaliti za onim što je bilo, treba se koncentrirati na ono što slijedi. Ali još uvijek je sve otvoreno. Dinamo ima nešto lakši raspored, ali tko zna, možda zadnje kolo bude odlučivalo tko će osvojiti naslov. I to između tri momčadi.

Hajduka za kraj čekaju tri derbija, Osijek na Poljudu, Rijeka na Rujevici, a potom i Dinamo u finalu kupa u Vinkovcima. Tri najteža protivnika koji bi mogli odrediti uspješnost sezone. 

- Mi živimo za ovakve utakmice, za priliku da igramo nogomet kakav želimo, otvoren, napadački... Ovo je prilika da se dokažemo u pravom svijetlu. Želimo uzeti šest bodova i trofej. Da nam je prije početka sezone netko ponudio da ćemo dva kola prije kraja biti u igri za duplu krunu, sigurno bi svi potpisali. Sad, kad vidimo kako se sve odvilo, mogli smo i bolje, imamo za čim žaliti... Nadam se da će trofej popraviti dojam. Šanse su u finalu podjednake, ali vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"