Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Odgovor vaterpolista: Radi li Vlašić s Vrdoljakom? (2)

Na 'Pismo javnosti' koje je Joško Vlašić prije koji dan uputio medijima, iz HVS-a je stigao odgovor priopćenjem u kojem nude svoje argumente

J. Galoić
Foto: J. Galoić
0 komentara

Profesor Vlašić je posve u pravu kada kaže kako vaterpolo nije kraljica sportova. Međutim, vaterpolo je dio plivačke obitelji
sportova, a plivanje je, uz atletiku, najmasovniji sport na svijetu.
U tom i takvom sportu je hrvatski izbornik, Ratko Rudić, osvojio tri zlatne i jednu brončanu olimpijsku medalju, tri puta su selekcije kojima je bio na čelu osvajale naslove Svjetskih prvaka, dva puta je bio prvakom Europe, te još dva puta je osvajao srebrne i jednom brončanu medalju na Europskim prvenstvima. Ima dva zlata i dva srebra s FINA kupa, a popis još tri zlata, četiri srebra i dvije bronce s velikih natjecanja, radi duljine napisa, navodimo samo u ukupnom broju. Napokon, Ratko Rudić je najuspješniji trener u povijesti olimpijskih igara.
U protekloj, 2007. godini primljen je, kao prvi pod hrvatskim
stijegom, u Kuću slavnih plivačkih sportova, a hrvatski vaterpolo, s njim kao izbornikom, ostvario je rezultatski uzlet kao nikada u svojoj povijesti.
Vrlo nesportski, profesor Vlašić sve to pokušava obezvrijediti. Nakon podjele nagrada, na 'Velikoj noći hrvatskog sporta', okružen novinarima u društvu Antuna Vrdoljaka, člana Međunarodnog olimpijskog odbora, izbor Ratka Rudića za trenera godine proglasio je blamažom. Mediji su objavili i kako se prije te večeri, Vrdoljak, na sjednici vijeća HOO, svim silama trudio da trener godine ne bude Ratko Rudić.
Nameće se pitanje nije li Joško Vlašić svoju, nimalo hvale vrijednu, rolu odigrao upravo u režiji 'Velikog Meštra', majstora drame i scenariste predstave koja se već dugo odvija daleko od svjetala pozornice, a čija je svrha hrvatski vaterpolo smjestiti u rubriku 'ostali sportovi'?
Sve naše uspjehe nisu prepoznali samo u Hrvatskom olimpijskom odboru, dodijelivši Ratku Rudiću naslov najuspješnijeg hrvatskog trenera, već su to učinili i najeminentniji hrvatski treneri (Kostelić, Červar, Novosel).
Ne morate osobno voljeti našu igru, ali morate prihvatiti činjenicu da su Ratko Rudić i njegovi igrači doveli hrvatski vaterpolo na svjetski vrh. Strašnoo je i pomisliti kako osobni interesi ili čista zluradost mogu bilo koga navesti i na samu pomisao to obezvrijedi i pokušati urušiti vaterpolo koji je od 1908. godine dio hrvatske nacionalne sportske povijesti - stoji u priopćenju HVS-a.

Naši partneri pišu
Message