Obavijesti

Sport

Komentari 10

Oduševljeni Tucak: Ovi momci su pokazali da imaju nešto...

Oduševljeni Tucak: Ovi momci su pokazali da imaju nešto...

Odigrali smo fenomenalno, jako važna utakmica za nas, u slučaju poraza izgubili bismo sve šanse za prvo mjesto, rekao je Ivica Tucak nakon pobjede protiv Francuske

VIDEO

Unatoč sjajnoj atmosferi, izbornik Tucak znao je da je veliki pritisak na igračima i da se svi nadaju medalji. Stao je na loptu uoči Francuske, upozoravao da nas čeka težak posao. Secirao je njihovu igru do najsitnijeg detalja. I rezultat toga? Vidjeli smo večeras, vaterpolska rapsodija u Spaladium Areni!

Pokretanje videa...

Roko, maskota EP-a u vaterpolu 01:26

Sjajna Hrvatska pobijedila je Francusku 13-7 u drugom kolu Europskog prvenstva pa ćemo za dva dana protiv Grčke igrati za prvo mjesto.

Da su težak zalogaj, Francuzi su pokazali na početku. Vodili su 4-2 u drugoj četvrtini, na poluvremenu je bilo 4-4, no naša obrana se probudila u drugom poluvremenu, naša hobotnica razbranila, napad raspucao i tu je bio priči kraj. Ušli su u naš mlin iz kojeg nisu izašli do kraja utakmice.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Francuska

Barakude su odigrale maestralno u drugom dijelu. Napravili seriju 4-0 i odjurili do pobjede. Punili smo mrežu do kraja, a vrlo lako je moglo biti i više od šest razlike. Bukić je zabio tri gola, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Andrija Bašić i Konstantin Harkov dva gola. Sjajni Bijač skupio devet obrana. 

- Hvala na čestitkama. Odigrali smo fenomenalno, jako važna utakmica za nas, u slučaju poraza izgubili bismo sve šanse za prvo mjesto. Francuzi su bili osokoljeni rezultatom protiv Grka, ali pripremili smo utakmicu do najsitnijeg detalja analizirali smo sve vrline i mane, momci su igrali fenomenalno, sada je sve u našim rukama. Zadnje kolo protiv Grčke, treba zaboraviti ovo večeras, pohvale publici na ovom ambijentu, to nam je bio dodatan motiv - rekao je oduševljeni izbornik Tucak nakon pobjede.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Francuska

Nema odmora. Večera i odmah kreće analiza Grčke. Protiv Francuske smo krenuli uspavano, ali kada smo uhvatili temperaturu, sve je sjelo na mjesto. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Francuska

- Moram reći da je to očekivano. Velika većina ovih momaka prvi put igra u ovom ambijentu, rekao sam im na sastanku da mora ovladati razum, srce moramo imati, ali bez razuma ne ide. Utakmicu nećemo dobiti u prvoj četvrtini, dobit ćemo je ovako. Ovi momci su pokazali da imaju nešto u sebi, da imaju ogromno srce, djelujemo kao prava ekipa - rekao je Tucak.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Francuska

Bijač je briljirao.

- Marko je bio sjajan, imao je veliku pomoć u igračima, bio je zadnja skalina naše obrane, bio je čudesan na golu, kao i svi. Ali ovo moramo zaboraviti, čekaju nas Grci. Fali im nekoliko igrača, pogotovo Fountoulis, ali nema nama Vukičevića pa ne plačemo. Moramo pripremiti utakmicu, dobro u svaki detalj. Analizirali smo, moramo popraviti postotak igrača više, ono što nam je falilo kada smo izgubili od njih u utakmici za treće mjesto. Ako to funkcionira, imamo velike šanse za pobjedu.

A što kaže sam junak?

- Pokazali smo karakter, nije bilo lako jer smo pod pritiskom protiv odlične ekipe vođene od strane našeg Vjeke Kbeščaka i zbog ove sjajne publike. Bilo je dosta nesigurnosti u prvom dijelu, pogotovu u napadu, no uspjeli smo se smiriti. Francuzi su pukli u drugom dijelu, a naša obrana je bila sjajna i čvrsta. Sada sam slijedi još jača utakmica, znamo da su Grci osvajači odličja sa protekla dva velika natjecanja, OI u Tokiju i SP u Budimpešti. Bit će nam potrebna još bolja partija nego ova večeras - rekao je Bijač.

Francuzi su jako narasli posljednjih godina, a za to je zaslužan i hrvatski trener Vjekoslav Kobeščak. 

- Čestitam Hrvatskoj, koja je u drugom dijelu stvarno igrala dobro. Imali smo problema s tranzicijom tako da je utakmica mogla i ranije otići na stranu Hrvatske. Zapravo, imali su pozitivan rezultat do promašenoga peterca, makar i da smo ga zabili ne bi izbjegli poraz, samo bi razlika bila nešto manja. Dakle, dvije četvrtine smo prikazali dobru igru, ali mi ipak nismo na razini Hrvatske, nemamo toliko široki izbor igrača. Mi smo malo tanji u rosteru i otuda pad u igri - kazao je Kobeščak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše