Obavijesti

Sport

Komentari 62

Bolje je šutjeti: U redu je tući svoju ženu, ali nije biti gay?!

Bolje je šutjeti: U redu je tući svoju ženu, ali nije biti gay?!
7

Justin Fashanu jedini je nogometaš koji je priznao da je gay. Poslije se ubio. Na Zapadu danas rade na toleranciji, u nas moćnici nemaju problema s homofobijom

VIDEO

Chelseajev bek Graham Le Saux spremao se izvesti slobodan udarac, no odjednom je zastao. Počeo je mahati prema sucu i gestikulirati prema Robbieu Fowleru. Odbio je izvesti slobodnjak jer je napadač Liverpoola čudno način stao u živi zid - čučnuo je, okrenuo stražnjicu Le Sauxu i potom prasnuo u smijeh. Očita je bila aluzija na glasine kako je Le Saux homoseksualac, što nikad nije javno priznao. Fowler je dobio nekoliko utakmica kazne.

Bilo je to 1999., godinu dana nakon što se ubio Justin Fashanu, bivši igrač Manchester Cityja i West Hama. Fashanu je 1990. godine javno priznao da je homoseksualac, poslije su ga optužili i za silovanje 17-godišnjaka, a sve to navodno ga je dovelo do ruba.

- Prihvatljivo je ako se nogometaš napije i pretuče ženu, ali ako netko od sportaša prizna da je gay, to se odmah smatra nečim groznim. Pa to je zaista smiješno - rekao je Alan Smith, bivši trener Crystal Palacea.

- Sazna li netko da mu je suigrač gay, vjerojatno ne bi želio s njim ostati sam u svlačionici, a pogotovo zajedno se tuširati. I zato je bolje da homoseksualci u nogometu svoju seksualnu orijentaciju zadrže za sebe - misli Tony Cascarino, legenda irskog nogometa.

I svi su, čini se, prihvatili njegov savjet. Sumnjalo se da su homoseksualci i Sol Campbell, Freddie Ljungberg, Matthew Upson... Nakon Fashanua nitko više nije priznao.

I dok u nas Mamić i Marković, dva najmoćnija nogometna djelatnika, otvoreno kažu da neće homoseksualce u reprezentaciji, vani je drukčije. Navijači Spursa prijavljuju homofobne kolege, slično je u Man.Cityju, a Hertha, Borussia Dortmund i St. Pauli imaju gay fan klubove...

Nogometni svijet još je homofoban

Lani je u zadnjim minutama ključne utakmice Paul Scholes zabio za pobjedu i Gary Neville čestitao mu je poljupcem. Poslije su morali objašnjavati da nisu gayevi.

 Priznao je tek nakon karijere

Bivši NBA košarkaš John Amaechi šutio je dok je igrao. Tek 2007. godine javno je priznao da je gay.

Priznanje mu je donijelo zaradu

Engleski ragbijaš Gareth Thomas nakon priznanja je postao puno popularniji nego ranije.

Kanađanin bio 'malo pregay'

Plivaču Marku Tewksburyju sponzori su nakon priznanja otkazali bogate ugovore.

Gay koji je sve redom pobijedio

Američki skakač u vodu Greg Louganis jedan je od najboljih u povijesti. Ima četiri zlata s OI-ja.

Navratilova je najbolja ikad

Na koncu karijere u kojoj je osvojila najviše naslova Navratilova je priznala da je lezbijka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju