Obavijesti

Sport

Komentari 14

Oklahoma za 24 minute zabila 79, više nego Utah u 48 minuta

Oklahoma za 24 minute zabila 79, više nego Utah u 48 minuta
1

U noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu odigrane su tri utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Oklahoma se istaknula šutom, Utah nepreciznošću

VIDEO

Za Oklahoma City Thunder bilo je najvažnije preživjeti početak sezone, u kojem su zbog ozljeda bili bez Kevina Duranta i Russella Westbrooka , dvojice najboljih igrača momčadi. Sad kad su ponovno u punom pogonu, Thunder izgleda kao kandidat za naslov, pogotovo kad Durant radi što je radio u posljednje dvije utakmice.

Nakon što je Golden State Warriorsima, najboljoj momčadi u ligi, zabio 36 koševa uz šut iz igre 14/18, protiv Orlando Magica je Durant za samo 27 minuta imao 21 koš, 11 skokova i osam asistencija , a promašio je tek tri šuta (7/10).

VIDEO

- Lakše je igrati kad imamo mnogo energije na samom početku, kad se svi dodatno potrude i kad lopta ide kao večeras. Ali nećemo gledati predaleko u budućnost , uvijek nas brine samo aktualna utakmica - rekao je Durant poslije pobjede 127-99 u Orlandu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oklahoma je do poluvremena utrpala 79 koševa , 37 u prvoj i 42 u drugoj četvrtini, a taj učinak za 24 minute najbolji je otkako je klub prestao biti Seattle SuperSonics i postao Oklahoma City Thunder .

Westbrook je završio sa 17 koševa i šest asistencija, Serge Ibaka i Dion Waiters postigli su po 16 koševa za 20. pobjedu Thundera ove sezone.

Momčad je tako napokon stigla do 50 posto pobjeda nakon teškog početka sezone, osmoplasirani Phoenix Sunsi bježe samo četiri pobjede. Takav uspon Thundera ne veseli Golden State, koji bi za nagradu za najbolji omjer u cijeloj ligi mogao već u prvom krugu doigravanja na Westbrooka, Duranta, Ibaku i ostale.

Spursi kao lani

Uz Oklahomu, napokon su kompletni i branitelji naslova. San Antonio Spursi dočekali su povratke Kawhija Leonarda, Pattyja Millsa i Tiaga Splittera , uz osovinu Parker - Ginobili - Duncan i preciznog Dannyja Greena , momčad Gregga Popovicha počinje izgledati kao u prošlogodišnjem doigravanju.

- Čovjek je bio MVP finala NBA lige. Obično osjetite kad se takvi igrači vrate u sastav - opisao je Popovich koliko mu znači povratak Leonarda, autora 12 koševa i devet skokova protiv Utah Jazza.

S njim je San Antonio dobio dodatnu čvrstoću u obrani, Jazzeri su zabili samo 69 koševa u cijelom susretu , u usporedbi s nastupom Oklahome u Orlandu, igra Ute izgleda kao neki drugi sport, a ne košarka. Spursi su i dalje sedmi na zapadu, ali četvrti Houston ima samo dvije pobjede više.

Evans za pobjedu

Jedinu neizvjesnu utakmicu večeri odigrali su Toronto Raptorsi i New Orleans Pelicansi. Gosti su u Kanadi imali posljednji napad, Greivis Vasquez iz nekog je razloga otvorio Tyrekeu Evansu desnu stranu, igrač Pelicansa projurio je pored njega i položio za pobjedu 95-93 sekundu i pol prije kraja utakmice.

VIDEO

Pobjeda New Orleansa kod jednog od favorita istoka spada među iznenađenja tjedna. Pelicansi su Raptorse pobijedili bez Jruea Holidaya i Anthonyja Davisa , svojih najboljih igrača.

- Mi ostali smo se skupili, izgledali smo kao momčad i svi su bili dobri - pojasnio je Evans, koji je s 26 koševa, pet skokova i pet asistencija bio najbolji igrač susreta.

Rezultati:

  • Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 93-95
  • Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 99-127
  • San Antonio Spurs - Utah Jazz 89-69

Istočna konferencija

  1. Atlanta 33-8
  2. Washington 28-13
  3. Toronto 26-14
  4. Chicago 27-15
  5. Milwaukee 21-19
  6. Cleveland 21-20
  7. Miami 18-22
  8. Brooklyn 17-24

Zapadna konferencija

  1. Golden State 32-6
  2. Portland 30-11
  3. Memphis 29-11
  4. Houston 28-13
  5. Dallas 28-13
  6. LA Clippers 27-14
  7. San Antonio 26-16
  8. Phoenix 24-18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače