Sport

Komentari 204

Oko sokolovo: Hajduk drastično oštećen, pa bio je to čisti penal

Oko sokolovo: Hajduk drastično oštećen, pa bio je to čisti penal

Pa to je udarac direktno u vrh kopačke i igrač pada. Iz jednog kuta se čini da ga nije dirao, ali iz drugog kuta se vidi kontakt je direktno u kopačku. Kazneni udarac je trebao biti za Hajduk, kaže Mateo Beusan

Sudeći po riječima Matea Beusana i Joška Jeličića u studiju HRT-a, Mario Zebec odsudio je katastrofalno prvo poluvrijeme i u najmanje dvije situacije drastično oštetio Hajduk. 

Najprije je pomoćnik Križarić dignuo zaleđe Saida koje nije bilo, a u nastavku te akcije je Hajdukov napadač došao do lopte, krenuo ka golu, ali Perić ga je srušio...

- U 23. minuti Križarić je signalizirao zaleđe Saida, ali nema govora! Niti jedan dio tijela Hajdukova igrača nije u zaleđu. Dalje Said ide sam, broj 55 ga ruši i treba dobiti crveni karton.

- Hajduk je po vama oštećen? - pitao je voditelj.

- Po meni? Valjda je po svima! - odgovorio je Beusan.

A druga velika greška Zebeca je nedosuđeni penal na Gyurcsu u 28. minuti.

- Pa to je udarac direktno u vrh kopačke i igrač pada. Iz jednog kuta se čini da ga nije dirao, ali iz drugog kuta se vidi kontakt je direktno u kopačku. Kazneni udarac je trebao biti za Hajduk, nema govora o žutom kartonu za napadača Hajduka.

Nakon utakmice Jeličić i Beusan su glavnu metu kritike usmjerili na pomoćne suce, a ne na Zebeca. Konkretno, kritizirali su pomoćnog suca Križarića.

- Evo, vidite. Ovdje ne vidi zaleđe Gavranovića, koje je bilo, a tamo vidi zaleđe Saida koje nije bilo i to dovoljno govori o kvaliteti pomoćnog suca - rekao je Beusan.

- Gledajte, po meni je Zebec sudio dobro, mislim da jednostavno nije vidio ono udaranje Gyurcsa koje je bilo za kazneni udarac. Ali pomoćni sudac to mora vidjeti. Jedna je stvar pogriješiti, ali ovako pogriješiti... Recimo to ovako, kad Borut Križarić završi karijeru Dinamo se ne mora brinuti za povjerenika u Križevcima. Igračima Dinama svakako čestitke za duplu krunu, oni nisu krivi za pogreške suca - po običaju je oštar bio Joško Jeličić.    

VIDEO

Najčitaniji članci