Obavijesti

Sport

Komentari 135

Đokovićev pad otkrio je Srbima što sve mogu naučiti od Hrvata

Đokovićev pad otkrio je Srbima što sve mogu naučiti od Hrvata
3

JEDAN WIMBLEDON Ivanišević je osvojio jedan Wimbledon, a Đoković tri. I pored ta tri velika ostvarenja i još niza mnogih, Novaka u Srbiji ne vole poput Gorana u Hrvatskoj. Stoga, Srbi si postavljaju pitanja...

VIDEO

Srpski tenisač Novak Đoković od danas i službeno više nije prvi tenisač svijeta. Prestigao ga je Britanac Andy Murray poslije 122 uzastopna tjedna koja je Srbin proveo kao svjetski broj jedan.

Poraz od našeg prvog reketa Marina Čilića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu omogućio je Novakovim dežurnim kritičarima da raspale po njemu, jer eto, nije više najbolji od najboljih.

Tennis - Paris Masters tennis tournament men

U moru raznog materijala, spominju se i teorije zavjere poput 'naredbe nekog moćnika da Đoković prepusti prvo mjesto', pojavio se i stanoviti tekst pod naslovom 'Sram te bilo, Novače' u kojem autor 'vodi bitku' protiv svih kritičara ponajboljeg tenisača svih vremena.

Blog Nenada Usakovića snažno je odjeknuo kod naših istočnih susjeda, a riječ je o tekstu koji na originalan način proziva sve one koji ne poštuju lik i djelo Novaka Đokovića. 

Pored toga, autor smatra kako bi Srbi itekako mogli naučiti od Hrvata kako poštovati svoje sportske heroje po primjeru Gorana Ivaniševića.

- Od početka su oni mudriji među nama znali da svaka, pa i ova Novakova priča, ima kraj. Da će prije ili kasnije doći i taj trenutak kada će postati drugi na svijetu. Dakle, odmah iza prvog, ali ne i prvi. Za nas koji smo u životu dostigli maksimum, premalo. I uzalud 66 osvojenih turnira i 12 Grand slamova, nama Srbima to ne znači ništa jer će jednom ipak doći kraj. 

- Jedan Goran Ivanišević, kome se i danas Hrvatska klanja, osvojio je jedan Wimbledon. Novak je tri. Nama Srbima sve to ne znači ništa jer mi kada volimo, volimo iz sve snage, kao nogometaše. Kada mrzimo, mrzimo još jače, kao Novaka Đokovića - stoji u tekstu kojeg je prenio srpski Kurir.

Za kraj, autor poentira:

- Sram neka te bude što si bio naš, a nije te bilo sramota to reći. Srami se što i sada kada ti je teško imaš nas koji ne znamo cijeniti sve ono što si postigao. Takvi smo mi Srbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...